Grofica von Pivec obiskala svojo haciendo, zmaga za ženske: posilstvo odslej administrativni prekršek!

Nottinghamski šerif Zmago Plemeniti zahteva večji delež pridelka tlačanov, tlačani bodo zato odslej tlako služili tudi ob nedeljah.

Pregled tedenskega dogajanja v kraljestvu norcev oz. Noriškem kraljestvu začenjamo z obiskom Krasa ene najbolj priljubljenih članic kraljeve družine, grofice Alexandre von Pivec.

Grofica si je v deželi Goriški skupaj z družino ogledala kraljeve vinograde, zvečer pa se je udeležila gala banketa, ki ga je pripravilo lokalno plemstvo med katerim je še posebej priljubljena.

Zbrani so se zabavali z metanjem gnile zelenjave v kmete, ki so pod obzidjem čakali na pomije, zjutraj pa so podložniki grofico in njeno družino na štuparami odnesli nazaj v Ljubljano.

Davki.

Iz davčne pisarne notthingamskega šerifa Zmaga Plemenitega so v sredo sporočilo, da se obveznost tlačanov do fevdalnega gospodarja z desetine veča na tri četrtine pridelka.

Zmago Plemeniti je v kratki izjavi za javnost povedal: ”Narod je glup.”

Duhovnost.

Brat Matej iz meniškega reda NSi, ki trenutno vodi stan višje duhovščine, je včeraj med mašo vernikom zaupal, da se mu je v spanju prikazal Jezus: ”Oblečen je bil v Armanijevo obleko, rekel pa mi je, da je v Biblija napaka. Bog sedmi dan ni počival, ampak je polnil police v Lidlu.”

Pregled tedna končujemo z dobro novico za podložnice.

Strokovnjaki z ministrstva za kanonsko pravo 12. stoletja so sporočili, da je posilstvo odslej administrativni prekršek, žrtve posilstva bodo tako kaznovane z 200 forinti in ne bodo več kamenjane.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*