Gozdne živali s kmetijsko mehanizacijo zaprle travnike

Protestirajo proti nabiranju regrata, ki vodi v stradanje zajčjih družin, in človeški privatizaciji narave. Jutri bodo medvedje protestno nabirali živila v človeških supermarketih.

Po vsej Sloveniji so gozdne živali danes pripravile protest proti obsesivnem nabiranju regrata in čemaža ter privatizaciji narave, s čimer so želele opozoriti na mačehovski odnos, ki ga do planeta kažejo ljudje.

S traktorji in prikolicami so tako zaprli travnike in ljudem preprečili dostop do narave.

Protest je organizirala anarhistična skupina Ljudje, spizdite na drug planet, ki jo vodi medvedka Šapka.

Za naš radio je povedala: ”Imamo dve zahtevi: zahtevamo ukinitev lastninske pravice do nepremičnin, saj je ta pravica izključujoča: če imate vi v lasti gozd, ga mi ne smemo uporabljat, saj nas pričnete streljati, nas pohabljati s pastmi itd. To je tako, kot da bi imel en človek v lasti 6 nepremičnin, od tega 5 praznih, na ulicah bi spalo pa na stotine brezdomcev. Planet je od vseh, ne samo od peščice!”

Njihova druga zahteva pa je prepoved nabiranja čemaža in regrata, saj naj bi imeli ljudje v posesti ogromne količine hrane, ki jo dobesedno mečejo v smeti, na drugi strani pa zajčje in kunčje družine stradajo.

Protesti po državi večinoma potekajo mirno, le iz okolici Ljubljane policija poroča o prerivanju med skupino volkov in gručo ljudi, ki meni, da živali ne smejo živeti v avtonomnih skupnostih, pač pa potrebujejo nad sabo gospodarja, ki jim bo odrejal, kaj smejo in česa ne.

Za jutri medvedja sekcija organizacije Ljudje, spizidte na drug planet napoveduje obisk človeških supermarketov, kjer bodo ljudem kradli hrano in jim tako simbolno pokazali, kako se počutijo živali.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*