Gostinci bodo pogoje PCT preverjali z aplikacijo Fruit Ninja

Dosežen kompromis med vlado in gostinci. Za vstop v lokal ne bo potrebno biti cepljen, dovolj bo 300 točk v Fruit Ninji. Zadovoljna tudi korona, ki ji je z masovnim cepljenjem grozil hud izpad dohodka.

Po številnih kritikah, ki jih je bila s strani gostincev v teh dneh deležna vlada, je danes končno prišlo do kompromisa.

Pogojev PCT se ob vstopu v gostinske lokale in diskoteke ne bo preverjalo z moderno in tehnološko napredno aplikacijo za branje QR kod, pač pa bo za ta namen uporabljena aplikacija Fruit Ninja.

Z rešitvijo sta zadovoljni obe strani: vlada se je izognila razvoju nove aplikacije, ki naj bi po mnenju strokovnjakov iz sveta za digitalizacijo zahtevala več sredstev in znanja kot razvoj nuklearnega orožja, gostinci pa so si zagotovili jesensko-zimsko-spomladanski dopust.

Na vladi so povedali: ”Fruit Ninja je izjemno stabilna aplikacija, ki jo ima na svojih telefonih prek pol milijarde uporabnikov, vladna aplikacija je tako daleč najbolj priljubljena korona aplikacija na svetu. Vladna skupina epidemioloških strokovnjakov je določila, da bo za vstop v lokal dovolj 300 točk, ki jih bodo gostje zbrali s sekanjem virtualnega sadja, ob tem pa bi javnost še enkrat spomnili, da pride na vsakih 50 točk bonus granatno jabolko, pri katerem je mogoče dobiti prek 40 točk. 300 točk ni nek pretirano strog pogoj, samo za predstavo: svetovni rekord v Fruit Ninji ima Premier, ki je zbral prek pol milijona točk. Z eno roko.”

Cepljenje in negativni testi tako od danes niso več pogoj za obiskovanje gostiln in množičnih prireditev, s čimer so zadovoljni predvsem gostinci, ki ravno zaključujejo sezono 2021 in odhajajo na zaslužen 10-mesečni odmor.

Kompromis z aplikacijo Fruit Ninja pa je pozdravila tudi korona, ki že dalj časa opozarja na nečloveškost cepljenja in solidarnosti s starejšimi in bolnimi: oboje bi namreč predstavljajo hud udarec za širitev njenega poslovanja, prizadeti pa bi bili tudi finančni rezultati v zadnjih dveh četrtletjih, ki za njeno obrt predstavljata vrhunec poslovnega leta.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*