Gospodarstvo se končno prebuja: tovarna očal iz Ormoža veča učinkovitost proizvodnje!

Pravna oseba Safilo reorganizira poslovanje, odpravlja strukturna neravnovesja in veča učinkovitost proizvodnje! Človeški viri deaktivirani.

Končno dobre novice tudi z gospodarskega področja!

Iz italijanske družine pravnih oseb Safilo, ki ima v lasti tovarno očal v Ormožu, so sporočili, da večajo učinkovitost proizvodnje!

Učinkovitejša proizvodnja se bo odrazila v večjem dobičku, kar pomeni dobre novice tako za marino Monaco kot tudi za marino Portorož, kjer so bili v zadnjem času kar malo zaskrbljeni nad upadom rasti dolžine plovil.

Korporativni robot X-3600, član upravnega odbora pravnega človeka Safilo: ”V sklopu strukturne reforme smo se odločili za popolno deaktivacijo človeških virov, s čimer bomo povečali učinkovitost proizvodnje in obenem odpravili strukturna neravnovesja, ki so dušila rast podjetja.”

Z zaprtjem ormoške tovarne bo tako skupina Safilo v Ormožu ustvarila okoli 25 odstotkov višji denarni tok, proizvedli pa bodo tudi okoli 17 odstotkov več očal.

V podjetju so še povedali, da bodo človeške vire predali v upravljanje države junija, tako da si lahko prleški podjetniki poleti obetajo cenejši najem človeškega kapitala.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*