Gospodarski kazalci se obračajo na bolje, pomanjkanje delavcev v številnih regijah

Tovarne v Posavju, Beli krajini in na Koroškem vročično iščejo delavce! Počivalšek: “Pridite delat, najboljšim delavcem bomo plačali mobilni respirator!”

V državi je zaznati prve znake ekonomskega okrevanja po mesecih krčenja gospodarstva.

Iz številnih slovenskih regij namreč prihajajo vesti o pomanjkanju delavcev, kar nakazuje na prebujanje ekonomije in počasno vrnitev v normalno življenje.

Samo v Beli krajini naj bi tako mrzlično iskali okoli 300 delavcev v proizvodnji, število prostih delovnih mest pa raste celo eksponentno, tako da naj bi do nedelje belokranjski ustvarjalci gospodarske rasti potrebovali že 500 delavcev!

Podobna situacija je tudi v Posavju in na Koroškem: v teh dveh regijah je veter gospodarske rasti zavel tako močno, da direktorji sploh ne vedo, koliko delavcev točno potrebujejo, saj si že 10 mesecev ne upajo stopiti v tovarne.

Anonimni lastnik proizvodne hale iz Posavja: ”Včeraj sem klical v halo, pa sem slišal samo težko dihanje, nato pa tišino. Predvidevam torej, da potrebujemo 70 delavcev.”

Podjetnikom je pomoč ponudilo tudi ministrstvo za gospodarstvo – minister Počivalšek in bodoči zapornik št. 2344571 je tako gospodarstvu obljubil brezplačne mobilne respiratorje za najučinkovitejše delavce.

Počivalšek: ”Vse brezposelne vabim v slovenske tovarne, dela je dovolj za vse. Ne bodite pijavke na davkoplačevalskem denarju, pridite v tovarne, izkažite se in mobilni respirator bo vaš!”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*