GLASUJEMO za Izgorelo gazelo tedna!

Medicinske sestre proti prodajalkam iz Lidla, komu boste namenili svoj glas v tem epskem dvoboju med izgorelimi gazelami iz javnega in privatnega sektorja?

Delovni teden je naokoli, čas je za novo glasovanje v rubriki Izgorela gazela tedna.

Ekipo javnega sektorja tokrat zastopajo medicinske sestre, ki se predstavljajo z izjemno močno zasedbo delavk in delavcev z uničenimi hrbtenicami, nespečnostjo, zlomljenimi zakoni in praznimi bančnimi računi.

Nasproti jim stoji ekipa privatnega sektorja s prodajalci in prodajalkami iz Lidla, mega uspešne verige supermarketov v lasti enega najbogatejših Nemcev.

V tokratnem dvoboju bodo zagotovo odločale nianse, saj tudi delavci Lidla bolehajo za uničenimi hrbtenicami zaradi dvigovanja bremen, obema ekipama pa je skupno tudi stanje na bančnem računu oz. manjko le tega.

V kategoriji mobinga se ekipi nekoliko razlikujeta: pri medicinskih sestrah mobing izvajajo primariji in druga božanstva, medtem ko v Lidlu za to dejavnost skrbijo korporativni roboti.

Glasujte v komentarjih, zmagovalna ekipa bo dobila tedenski izlet na Kitajsko, kjer jim bo predstavljeno, da gre lahko vedno še na slabše.

Komentarji: 3 "GLASUJEMO za Izgorelo gazelo tedna!"

  1. Saint Pepsi | 06/03/2020 ob 13:19 | Odgovori

    Kaj pa vem, da Lidl, na uspešno prodajo žemlje predloži stranki izbiro med brezposelnostjo ali krivo ovadbo policiji, je precej hardkor in kreativna poslovna odločitev. Seveda bi lahko v tej PRODAJALNI spremenili notranji pravilnik, da bi le-ta omogočal PRODAJO, a očitno je lažje in produktivnejše odpuščati delavce, ki jih kronično primanjkuje. PRODAJALNA, kar Lidl teoretično je, ne premore niti tistega absolutnega minimuma poslovne logike, da bi se zavedala, da je njena dejavnost PRODAJA. Lahko smo srečni, da nas v kapitalizmu vodijo najsposobnejši izmed nas.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*