Gazela za najbolj inovativnega reveža tokrat brezdomcu Karlu!

Nagrado podelil premier Šarec. Karel navdušil komisijo podjetnikov z brskanjem po smeteh, rakom, amputirano nogo in svojim sinom, ki ga ni videl že 20 let.

Časopis Dnevnik je tudi letos podelili oskarje za inovativnost najbolj iznajdljivim revežem.

Komisija, ki jo sestavljajo znani in uspešni slovenski podjetniki, je imela težko delo, na koncu pa so gazelo podelili mariborskemu brezdomcu Karlu.

Komisiji so letos predsedovali Jure Janković, Bine Kordež in Sergej Racman: ”Revni ljudje so pokazali ogromno iznajdljivosti. Posebej bi omenili bolno mamo, ki mora s 500 evri plačati za 1.000 evrov stroškov mesečno, za vratom pa ima še rubežnike. Vendar pa nas je na koncu najbolj prepričal brezdomec Karel.

Brez noge in z rakom – pa še vedno brska po smeteh

Gazelo vsako leto podeljuje Dnevnik v sodelovanju s slovenskimi poslovneži

Zgodba brezdomca Karla se bere kot tipična hollywoodska zgodba o uspešnih revežih.

Imel je gradbeno podjetje in družino, nato pa je bil zaradi plačilne nediscipline velikih gradbenikov prisiljen v bankrot.

Zapadel je v alkoholizem, dobil sladkorno, družina ga je zapustila, zaradi verižnega kajenja pa je dobil še raka na pljuč.

Danes Karel kljub vsemu naštetemu še vedno brska po smeteh, njegova škatla, v kateri spi, pa je brezhibno pospravljena. Notri ima tudi sliko svojega sina, ki ga ni videl že dvajset let.

Karel je za Norokravo povedal: ”Podjetnikom se zahvaljujem za gazelo, delil jo bom s kolegi brezdomci, vsaj mesec dni ne bomo lačni.”

Letošnji dobitnik gazele je lahko za zgled nam vsem!

Se strinjate z izbiro letošnje gazele? Ste imeli svojega favorita? Morda upokojenca, ki živi s 300 evri? Napišite v komentarjih.

Komentarji: 2 "Gazela za najbolj inovativnega reveža tokrat brezdomcu Karlu!"

  1. Saint Pepsi | 23/10/2019 ob 14:24 | Odgovori

    Da se, če se hoče!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*