Ganljiva gesta: Pahor uradno izrekel opravičilo Etiopijcem!

Uporni ščavi z nepokornostjo jezili fašiste, ki so nato izgubili živce in v Etiopiji izvedli genocid (ali dva). Italija za opravičilo nima časa, izvaja meteorološke raziskave o smeri pihanja vetra.

Predsednik Borut Pahor je včeraj presunil svet z ganljivim opravičilom etiopskemu narodu, s čimer je končno zaprta desetletja stara rana med Etiopijo, Slovenijo in Italijo.

”V imenu Slovenije izrekam opravičilo Etiopiji in sprejemam vso odgovornost za nekaj sto tisoč ubitih Etiopijcev, ki so umrli zaradi neposlušnih ščavov. Če naši nonoti in none ne bi po nepotrebnem provocirali fašistov, bi se Veliki Duce do vas zagotovo obnašal dostojno, tako pa so ga slovanski podljudje provocirali z uporabo slovenščine v javnosti, človek pa je seveda izgubil živce, ” je povedal predsednik Pahor.

Italijanski predsednik Sergio Mattarella je Pahorja označil za velikega državnika in v imenu Etiopijcev opravičilo sprejel: ”Svet je bil danes priča izjemnemu pogumu ščavov, ki so končno na svoja ramena prevzeli odgovornost za storjene zločine svojih terorističnih prednikov. Gledam pa proti Ameriki, kjer še vedno ni sprave med prvotnimi prebivalci in potomci evropskih priseljencev. Bodo ščavi našli dovolj moralne integritete, da se opravičijo tudi za ta genocid?”

Pahor in Mattarella sta se nato odpravila še do Basovizze, kjer sta se poklonila slovenskim žrtvam fašizma.

Z macolo sta simbolno udarila po spomeniku slovanskim teroristom, s čimer je sprava med Italijani in Slovenci končno dosežena.

Po končanih slovesnostih se je Pahor odpravil nazaj v Provincio di Lubiana, kjer ga v petek čaka parada ponosnih sodržavljanov!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*