Frizerji spet odprti, odlok o dovoljenih pričeskah sledi danes zvečer oz. jutri zjutraj

Neuradno dovoljene samo pričeske, ki jih je moč urediti v 30 min, trajne in barvanje prepovedana. Barvanje na blond bo dovoljeno s posebnim odlokom, ki bo objavljen v torek.

Vlada je včeraj s posebnim odlokom številka 2147/1312-12 dopolnila posebni odlok 2147/1312-10a, s čimer se v ponedeljek ponovno odpirajo frizerski saloni, lov na polhe se podaljšuje do konca januarja, luka Koper pa je prodana poštnemu nabiralniku z vzhodne obale Balatona.

Pri odpiranju salonov bo prišlo do nekaterih omejitev, ki jih je določila partijska stroka za odloke – zaradi varnosti zaposlenih in strank bo tako obisk frizerja časovno omejen na 30 minut.

To pomeni, da bo nabor pričesk omejen, zato bo vlada predvidoma danes zvečer oz. najkasneje jutri zjutraj v posebnem odloku 2147/1456-46 oz. 2167/2424-67 objavila točen seznam frizur, ki so dovoljene.

Neuradno smo izvedeli, da bodo trajne, barvanje las, irokeze, pixie pričeske in gradirane kaskade zagotovo pristale na prepovedanem seznamu.

S posebnim odlokom, šlo naj bi za posebni odlok 2147-1782-18c, pa naj bi vlada v torek dovolila tudi barvanje na blond in pletenje heidi kitk, pri čemer bodo morale imeti stranke naloženo aplikacijo in izpolnjen obrazec, ki ga najdete na Twitter profilu Premiera.

Vladni govorec v krizi, Jelko Kacin: ”Frizerka industrija predstavlja 37 % slovenskega BDP-ja, zato se je ekonomska skupina pod vodstvom tovariša komisarja Lahovnika najprej fokusirala na to področje. V naslednjih dneh pa lahko pričakujete serijo novih odlokov, s katerimi bomo odprli sex shope, da se bo lahko narod jeb** sam, saj smo mi že utrujeni.”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*