Filozofska fakulteta odpira klicni center za metafizično tolmačenje vladnih ukrepov

Študenti filozofije bodo državljanom pomagali iz birokratskega labirinta vitke države. Sokrat: po tiskovki vlade vem samo, da nič ne vem.

S filozofske fakultete (FF) v Ljubljani so danes sporočili, da odpirajo klicni center za metafizična vprašanja v zvezi z vladnimi ukrepi.

Tekom koronakrize se je namreč pokazalo, da državni uradniki in zdravstveni delavci nimajo ustreznih znanj za tolmačenje vladnih odlokov in ukrepov.

Dekan filofaksa je predstavil nekaj težav, s katerimi se soočajo državljani: ”Danes nas je klicala gospa, ki ni razumela, kako lahko naenkrat nosiš zaščitne rokavice in jih obenem ne nosiš. Pa so ji naši študenti zagato razložili prek primera Schrödingerjeve mačke, ki je naenkrat živa in mrtva. Gospa tako nosi rokavice in ne nosi rokavic, odvisno od opazovalca.”

V prihodnjih dneh bodo filozofi državljanom nudili tudi sprotno komentiranje izjav ministrov.

Dekan: ”Recimo, izjava ministra Tonina, da ne bomo omejevali gibanja na občine, nato pa omejimo gibanje na občine, bi se neukim zdela smešna. V resnici pa gre za pravilno rabo kavlja 22: če na webcamu Tartinijevega trga ni ljudi, vlada dopusti gibanje. Ko vlada dopusti gibanje, na Tartinijev trg prideta dva človeka, zato mora vlada gibanje omejiti. Osnove logike.”

OK.

V glavnem, če se sprašujete, zakaj morate po zakonu izplačati plače do 18. v mesecu, obrazec za izplačilo plač pa bo na spletni strani FURS šele 23., pokličite na filozofsko fakulteto.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*