Festival vina v Beogradu, izjemen dosežek slovenskih vinarjev: teran “postana voda, v katero je pes pomočil jajca”!

Predsednik srbskih sommelierjev Vučić pohvalil tudi Francoze: “Po vonju in teksturi okusov cabernet sauvignon praktično neločljiv od mačjega urina.”

Včeraj se je v Beogradu končal tradicionalni festival vina, kjer so z izjemnim dosežkom presenetili slovenski vinarji!

Pobrali so namreč kar štiri od šestih priznanj, predsednik srbske zveze sommelierjev Aleksandar Vučić pa je slovensko vinarsko industrijo označil za evropski unikum.

”Da je tako majhna država sposobna pridelati takšne količine utekočinjenega govna, je naravnanost fascinantno. Slovenskim vinarjem zato izrekam posebno priznanje Zlata prha, ki naj služi kot vzpodbuda za naprej,” je povedal Vučić.

Za najboljše temno vino festivala je bil izbran teran, ki ga je komisija opisala kot ”bogato mešanico vode, v kateri je tri tedne gnil šopek rož, nato pa je vanjo pomočil jajca še moker labradorec, in ostankov urina iz stranišča na glavni avtobusni postaji v Beogradu”.

Med svetlimi vini je smetano pobral beli pinot z Goriških Brd, Vučić ga je opisal z izbranimi besedami: ”Če bi bil na vinski karti samo beli pinot, bi raje poslal svojega varnostnika do najbližje čistilne naprave po kozarec beograjske kanalizacije. Pa ne govorim o vrhnji plasti kanalizacijske vode, ta je za slovenske vinarje nedosegljive kvalitete. Govorim o tistem, kar se nabere na filtrih. Raje spijem ostanke sekret papirja in vložkov kot beli pinot z Goriških Brd.”

Dobro pa so se odrezali tudi francoski vinarji, cabarnet sauvignon iz regije Bordeaux je soglasno zmagal v kategoriji ”mačji urin”, chenin blanc iz Normandije pa v kategoriji ”vino ali čistilo za odmaševanje odtokov”.

Premier in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek sta se Vučiću že zahvalila za izjemno promocijo slovenskega vinarstva in poudarila pomembnost pridelave mačjega urina in govna za narodno zavest in domoljubje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*