Arabska imena: evropski domoljubi zahtevajo preimenovanje zvezd

Domoljubna delegacija v Bruslju. Večina zvezd ima arabska imena. Avstralopitek, habilis, neanderthalensis – domoljubus?

V Bruselj se jutri odpravlja združena delegacija evropskih domoljubov, ki bo od Evropske komisije zahtevala preimenovanje imen zvezd, ki imajo arabska imena. V delegaciji bodo med drugim čistokrvni Slovenec Bernard Brščič, čistokrvni Čeh Tomio Okamura in čistokrvni Italijan Francesco Clun.

Večina svetlejših zvezd ima namreč arabska imena, saj so jih pred stoletji prvi popisali arabski astronomi.

Islamizacija Evrope

Po mnenju domoljubov imena zvezd kažejo na poizkus islamizacije Evrope s strani Soroša, znanega muftija damaskovske osrednje mošeje. Na opazko, da so imena večine svetlejših zvezd stara že tisočletje, so domoljubi odgovorili, da niso astrofiziki. Kar lahko potrdimo.

Domoljubi pa ne bodo samo kritizirali, pač pa so s seboj prinesli tudi nadomestna imena.

Zvezda Alkaid, ki jo najdemo na ročaju Velikega voza, bi tako dobila tradicionalno nemško ime Adolf, zvezda Hadar iz ozvezdja Kentaver beta bi postala Haider, Mintaka iz Orionovega pasu pa bo ob morebitnem sprejetju domoljubnega predloga postala Benito.

Domoljubi predlagajo uvedbo ozvezdja Kljukec (v sredini je zvezda Adolf).

Je domoljubni val v težavah?

Ljubezen do domovine, ki je leta 2013 prežela Evropo, pa se je v zadnjih dneh znašla v težavah. Obstajajo namreč sumi, da je britanska divizija ljubimcev domovine v resnici skupek nategunov, ki so narod s tabloidno propagando in lažmi zapejali v brexit, kar bo imelo za britanske delavce izredne posledice, nategunski avtorji projekta brexit pa se bodo poskrili na Kajmane.

Zaenkrat dokazov za tovrstne trditve še ni.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*