Evropska unija vzpostavlja nadzor nad kubanskimi zdravniki

Prvi ukrep EU glede epidemije, vsakega kubanskega zdravnika bo nadzorovalo pet evropskih. Unija se boji (lažne) propagande, da jih bolj skrbi za pravne kot pa za fizične osebe.

Iz Bruslja so danes sporočili prvi ukrep, ki ga je sprejela Unija za zajezitev koronavirusa.

Gre za vzpostavitev sistema za nadzor kubanskih zdravnikov, ki že več tednov pomagajo večim evropskim državam v boju proti epidemiji.

Evropski komisarji s komisariata za komisarjenje so v izjavi za javnost povedali: ”V teh dneh je za Evropo življenjskega pomena, da se virus ustavi. Govorimo seveda o virusu socializma in komunizma, ki so ga k nam prinesli kubanski, kitajski in venezuelski zdravstveni delavci pod pretvezo pomoči.”

Državam članicam EU-ja so tako evropski komisarji naročili, naj vsakega komunističnega zdravnika skrivoma nadzoruje pet naših zdravnikov, ki morajo podrobno opisati njegovo gibanje, obnašanje, zapisovati njegove pogovore s pacienti, pregledovati literaturo, ki jo bere, nadzorovati njegove sorodnike itd.

”Samo z doslednim upoštevanjem teh ukrepov bomo zajezili virus, ki bi lahko napadel naše stolčke in ljudem vcepil lažno upanje, da lahko vladajo sami sebi, brez pomoči komisarjev in menedžerjev,” so še zapisali v komisariatu.

Vsekakor upamo, da bodo ukrepi Unije dovolj močni, saj so se v javnosti že pojavili propagandni očitki EU-ju, češ, kako ima lahko majhna in revna karibska država boljši zdravstveni sistem od najbogatejših držav na svetu.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*