Evropska pogajanja o delitvi cepiv se selijo v rimski Kolosej

Evropska solidarnost še živi: vsaka država bo nominirala enega bojevnika, zmagovalec boja do smrti pobere vsa cepiva. Nemčija in Francija bosta nominirali 22 bojevnikov.

Iz Bruslja tokrat končno prihajajo dobre novice!

Potem ko so pogajanja o delitvi cepiv med državami članicami Evropske unije (EU) več tednov stala, pa je včeraj končno prišlo da napredka.

Evropske države so namreč podpisale memorandum, v skladu s katerim bo o delitvi cepiv odločal boj do smrti v rimskem Koloseju.

V skladu z dogovorom bo vsaka EU država nominirala enega bojevnika: šampioni se bodo nato spopadli v amfiteatru, država zadnjega preživelega pa bo pobrala vsa cepiva proti koroni.

Nemška kanclerka Angela Merkel: ”s tem smo vsem državam članicam zagotovili enako možnost, da dobijo cepiva, s čimer smo dokazali, da je solidarnost lepilo, ki drži evro blok skupaj.”

Za razliko od ostalih članic EU-ja bodo Francija, Nemčija in Nizozemska lahko poslale v boj po 22 bojevnikov namesto samo enega, gre za klavzulo, ki je bila zapisana v 236. členu Rimske pogodbe iz leta 1957.

Po Bruslju pa se medtem šušlja, da je Nemčija z rimskim amfiteatrom sklenila ločeno pogodbo, po kateri bodo Rimljani pred vstopom nemških bojevnikov v Kolosej spustili krdelo levov.

Presenečenje pa naj bi pripravljala tudi Višegrajska skupina: madžarski predsednik Viktor Orban danes potuje v Rusijo, kjer naj bi Putina prosil, da madžarskemu bojevniku posodi neprebojni ionski plazma ščit, v primeru njegove smrti pa naj Evropo zasuje z nuklearnimi raketami.

Analitiki, ki so trdili, da je bila koronakriza zadnji žebelj v krsto EU-ja, so se torej motili.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*