Evropska komisija: slovenski človeški viri neučinkoviti, hude zlorabe pravnih ljudi

Priporočila Evropske komisije: starejši človeški viri neizkoriščeni in revni, organizmi za produciranje novih človeških virov premalo produktivni, več sredstev za reprogramiranje dalj časa neaktivnih človeških virov. Na drugi strani hude zlorabe pravnih ljudi.

Kot edini slovenski medij smo prebrali Priporočila Evropske komisije Sloveniji in ne moremo skriti razočaranja nad našo državo. Spodaj smo strnili nekaj glavnih ugotovitev:

  • Novejši človeški viri so programirani za dejavnosti, ki jih pravni ljudje ne potrebujejo, kar onemogoča rast v tako rekoč vseh sektorjih.
  • Organizmi, zadolženi za produkcijo novih človeških virov, so neučinkoviti, zaradi česar pravni ljudje nimajo dovolj velike izbire med človeškimi viri.
  • Več denarja je potrebno nameniti reprogramiranju predvsem starejših človeških virov: Primer: če je vir star 60 let in je večino obstoja delal kot varilec, ga je potrebno reprogramirati v skladiščnika, PR managerja, dizajnerja.
  • Zakoni in regulativa omejujejo rast pravnih ljudi.
Komisija opozarja na hudo neenakost – na eni strani popolnoma neizkoriščeni človeški viri, na drugi strani hude zlorabe pravnih ljudi

… and providing better opportunities for exploiting the human resources of older workers …

Najbolj pa nas je zabolela 10. točka priporočila, kjer piše, da je vlada v dokumentu iz leta 2017 obljubila sistem za boljše izkoriščanje človeških virov starejših delavcev.

Vlada namreč v dveh letih še ni specificirala, kako bo to dosegla, kar ja naravnost šokantno, saj pravni ljudje medtem zaradi pomanjkanja hudo trpijo.

Se opravičujemo, telefon – George Orwell kliče iz groba, ob prebiranju poročila je naredil trojni salto, si zlomil vrat in nato crknil od smeha.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*