Evropska komisija: nepojasnjeno premoženje odslej pogoj za mesto komisarja

Drugače ne bo mogoče sestaviti komisije. Nepojasnjeno premoženje znak iznajdljivosti in delavnosti. Kandidati iz Hrvaške, Francije in Belgije so si oddahnili.

Iz Evropske unije sporočajo, da so včeraj spremenili zahtevane pogoje za mesto komisarja v Evropski komisiji.

Eden od pogojev je po novem, da ima kandidat premoženje nepojasnjenega izvora, saj naj bi to izkazovalo, da je kandidat ambiciozen, komunikativen in lahko dela v multikulturnem timu – več premoženja, kot ga kandidat ne zna pojasniti, višjo pozicijo bo dobil.

Politiki novico sprejeli z navdušenjem

Prvi se je na novico odzval belgijski kandidat za komisarja Didier Reynders: ”S to reformo Evropa stopa v 21. stoletje. Mislim, da imam dobre kompetence: denar sem pral v Kongu, Kazahstanu, Siriji, Savdski Arabiji. Evropo opozarjam na nevarnost islama in imigrantov, po drugi strani pa imam stalne kontakte s savdsko kraljevo družino. Po moje imam dovolj referenc, da postanem predsednik Evrope.”

Navdušenje je tudi na Hrvaškem, saj njihova kandidatka Dubravka Šuica nima pojma, od kje ji 12-metrska jahta in pet milijonov evrov premoženja.

Tudi Francija ploska reformi kandidatnega postopka za komisijo: Sylvie Goulard je s sredstvi EU plačevala svoje uslužbence v Franciji, od nekega X ”inštituta” v lasti ameriškega milijarderja Nicolas Berggruen pa je dobivala po 13.000 evrov na mesec za … pač, za to in ono.

Belgija, Francija in Hrvaška so nad novimi pravili navdušene. Na sliki njihovi kandidati za mesto komisarja.

Slovenci zopet potegnili ta kratko

Kot je to v navadi, Slovenci zopet stopicamo za Evropo.

Naš kandidat Janez Lenarčič se je na zaslišanje pred komisijo odlično pripravil, pozna tematiko svojega resorja – neprijavljenega premoženja pa ima, reci in piši, 0 evrov!

Zakaj nismo za kandidata poslali Jureta Jankovića, ni znano.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*