Evropo pretresla depeša slovenskega disidenta

Neznani disident opisuje grozote komunističnega režima v Sloveniji: legitimiranje upokojencev, korupcija, kult osebnosti Premiera. Kdo je novi Solženicin?

Evropo je včeraj pretreslo pismo neznanega disidenta iz Ljudske republike Slovenije, ki opisuje grozote, ki jih v tej komunistični luknji izvaja stalinistični režim.

Depeša je bila poslana na Svet Evrope prek skrivnih kanalov, saj komunistični režim nadzoruje vse oblike komunikacije v državi.

Čeprav je bilo Evropi znano, da je LR Slovenija totalitarna greznica, pa je opis vsakdanjega življenja pretresel vse.

”Ves čas živimo v strahu, dostojanstvo je v naši državi prazna beseda. Kot ujete živali se lahko gibljemo samo na območju lastne občine, režim pa ima povsod ovaduhe, ki v primeru kršitev vladnih odlokov pokličejo tajno službo. Ovaduh je lahko vsak – sosed, prijatelj, lastna mama. Dostojanstvo so vzeli celo upokojencem, saj smejo v trgovino, le če podpišejo izjavo, da bodo na naslednjih volitvah volili za Premiera,” je zapisal disident.

Pismo se bere kot nadaljevanje Orwellovega romana 1984, saj režim državljane ves čas drži v negotovosti s kontradiktornimi ukazi: ”Včeraj so nam rekli, da moramo v trgovine z rokavicami. Danes so zaukazali, da v trgovino z rokavicami ne smemo. Premierov režim s tem v državljanih ustvarja strah in negotovost, ne upaš si več niti odpreti vhodnih vrat, v bojazni, da si kršil katerega od neštetih vladnih odlokov, ki jih državni aparat tiska kot za stavo.”

LR Slovenija je žepna državica in zadnja komunistična enklava v Evropi, ki se nahaja znotraj Slovenije, kakšnih 10 km vzhodno od Ljubljane med Škofljico in Ivančno Gorico.

Po objavi pisma v vseh večjih evropskih medijih se je pričel stopnjevati pritisk mednarodne javnosti, naj bogate države s sankcijami prisilijo avtoritarno slovensko vlado k odstopu.

Prav tako pa je na spletu peticija, ki poziva švedsko akademijo, naj letošnjo Nobelovo nagrado za mir podeli neznanemu disidentu iz LR Slovenije.

Disident, kdor koli že si, svobodni svet je s tabo!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*