EU zaveznica Saudska Arabija kot prva na svetu ženskam dovoljuje samostojno potovanje! Gredo reforme predaleč?

Velik dan za pravice žensk po vsem svetu. Saudijke lahko prvič zapustijo državo brez dovoljenja moža! Gredo reforme predaleč? Bi ukinitev zločina čarovništva pomenila začetek nadvlade žensk?

Ženske v evropski zaveznici Saudski Arabiji lahko kot prve na svetu zapustijo svojo državo brez dovoljenja moža ali moškega skrbnika!

Gre za izjemen mejnik s področja pravic žensk, s katerim Saudska Arabija še utrjuje primat na lestvici ženskam prijaznih držav.

Kako daleč bodo šle reforme?

De facto vladar te razsvetljenske kraljevine, Mohamed bin Salman, z reformami razburja svetovno javnost že dalj časa.

Pred letom dni je ženskam (kot prvi na svetu) dovolil samostojno upravljati vozilo.

Loujain al-Hathloul, borka za pravice žensk v Saudski Arabiji (najbrž ne ravno najbolj iskano delovno mesto na svetu), ki se je pred letom dni posnela med vožnjo in s tem začela premik v zakonodaji, pa se je na žalost zapeljala naravnost do zapora, kjer jo mučijo – ah, babe za volanom.

Obenem se šušlja, da naj bi reformirali tudi čarovniško zakonodajo, s pomočjo katere sem ter tja obglavijo kakšno žensko ali moškega.

Vendarle EU temu ni naklonjena, saj komisarji v Bruslju menijo, da bi z reformo čarovništva ženske dobile preveč pravic, začele revolucijo in zasužnjile moške.

V Saudski Arabiji niso tako kruti kot Dorothy, ki je čarovnico stopila z vodo. Odrežejo jim glavo.

Jemenski otroci še vedno grozijo zahodu

Kraljevina sekularnih humanistov pa ne podira samo tabu tem, ampak tudi zidove in strehe nad glavami jemenskih otrok, ki se še kar ne dajo.

Vojna v Jemnu divja že peto leto, zahod Saudijcem ves čas dobavlja orožje, jemenski otroci pa so še vedno dobro vkopani v svoje položaje – kljub vojnim zločinom se male podlasice še vedno ne dajo, ah ti otroci.

Prav tako pa Saudsko Arabijo še vedno buri smrt novinarja Jamala Khashoggija, ki se je v prostorih saudske ambasade v Istanbulu privezal na stol, mučil, obglavil in nato svoje truplo raztopil v kislini – bojda je šlo za primer čarovništva.

Kakro koli že, ženske dobivajo več pravic, da se le ne bodo razvadile.

Bi se strinjali z zakonom, ki bi Slovenkam dovoljeval vožnjo avtomobila in samostojno pot od doma? Ste že bili žrtev čarovnika ali čarovnice? Napišite v komentarjih!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*