EU na pomoč otroškim rudarjem iz Konga, delali bodo na poljih Romunije

Korona močno prizadela sektor otroških rudarjev. Romunska polja neobdelana, ker so delavci na zahodu. In še: septembra v šolah prvič po 150-ih letih socialni darvinizem.

Evropska unija je danes predstavila solidarnostni načrt Kongo 2020, ki je namenjen pomoči brezposelnim otroškim rudarjem.

Zaradi koronavirusa je namreč precej upadlo povpraševanje po rudninah, iz katerih kitajski otroci in človeški viri izdelujejo elektronske naprave, zato so rudniki že pričeli z masovnim odpuščanjem otrok.

Predsednica Evropske komisije Ursula van der Leyen von Habsburg je malim rudarjem obljubila, da sta solidarnost in altruizem v DNK-ju Evrope: ”Rudarčki, niste sami! Na poljih in gradbiščih Romunije, Bolgarije in Balkana vas čakajo motike, lopate in krampi! Evropa vas sprejema odprtih rok, vseeno pa se držite bolj zase, ker lahko Evropejca pogled na otroškega delavca čustveno prizadene.”

Otroci bodo delali prek s.p.-jev, s čimer jih bo Evropa učila podjetništva, plačani pa bodo 30 kongoških frankov na uro ( prevoz v Evropo si morajo zagotoviti sami).

EU upa, da bodo mali Kongovci poživili ekonomijo vzhodne in južne Evrope, kjer se nahajajo tovarniški obrati za proizvodnjo zdravnikov, medicinskih sester in fizičnih delavcev uspešnejšega dela Evrope.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*