Epidemiološka stroka predlaga zaprtje Počivalška

Ministra bi zaprli za 6 let z možnostjo podaljšanja za leto dni, v tem času bi si opomoglo gospodarstvo, država pa bila bolje pripravljena na naslednji val korone.

Slovenski strokovnjaki s področja epidemije gospodarskega kriminala so danes vladi poslali poziv k zaprtju ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška, saj naj bi bil po mnenju stroke to najbolj učinkovit način za pripravo na novi val korone.

Namesto 14-dnevnih zaprtij, kot jih videvamo po svetu, epidemiologi predlagajo, da se Počivalška zapre za 6 let z možnostjo podaljšanja za eno leto.

”Situacija se zaostruje v vseh sosednjih država, glede na naše izkušnje iz leta 2020 nas bo rešilo samo popolno zaprtje Počivalška. Menimo, da si bo tako gospodarstvo opomoglo v nekaj mesecih, z zaprtim ministrom pa bi se lahko tudi bolje pripravili na naslednji val korone,” so povedali epidemiologi.

Podatki z inštituta Interpol kažejo, da Počivalšek v svoji pisarni letno povzroči za več kot dve milijardi evrov škode našemu gospodarstvu, medtem ko bi z izdelovanjem registrskih tablic v zaporu prvič v življenju prispeval h gospodarski rasti.

Kot kažejo prvi odzivi, ima zaprtje Počivalška široko podporo javnosti in velikega dela gospodarstva.

Premier pa naj bi želel Počivalška obdržati na prostosti, saj bo ob prihajajočem festivalu korupcije, ki se bo odvijal konec poletja oz. najkasneje jeseni, potrebne ogromno koordinacije med vlado in družinskimi člani funkcionarjev.

Komentarji: 1 "Epidemiološka stroka predlaga zaprtje Počivalška"

  1. Minister Počivalšek je ogorčen nad predlogom in je že zacel zbirati podpise za naknadni zakonodajni referendum. Doslej je zbral 1 (z besedo en) podpis.

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*