Dvig minimalne plače, gospodarstveniki z jahtami protestno blokirali Marino Portorož

Monaco, Monte-Carlo 24.09.2008: Exhibition boat yacht show in Monaco, MYS, the largest exhibition of boats over 25 meters, the festival, people from around the world, the richest people in the world, very expensive cars

Bodo jahte lastnikov poštnih nabiralnikov nadomestili gumenjaki gradbenih delavcev? GZS: številne tragične zgodbe, mnogi so bili primorani oditi v marino Červar.

V Portorožu danes poteka protestna blokade tamkajšnje marine, dogodek organizirata Društvo zbirateljev poštnih nabiralnikov in Gospodarska zbornica Slovenije.

Protestniki so s svojimi plovili blokirali vhod v marino, opozoriti pa želijo na grob poseg v temeljne človekove pravice pravnih oseb, do katerega je prišlo z dvigom minimalne plače.

Vodja protestnikov, pravna oseba 6K Super Invest Holding IV LTD s Kajmanov, je povedal: ”Dvig minimalne plače nas bo spravil na beraško palico. Sosednji poštni nabiralnik je letos želel kupiti 32-metrsko jadrnico, pa se je zaradi tega genocida nad pravnimi osebami odločil za nakup 25-metrskega čolna. Groza, groza nas je, kaj bo prinesla prihodnost.”

Iz marine so nam povedali, da po današnjem dvigu minimalne plače telefoni pregorevajo zaradi klicev prodajalcev iz Lidla, gradbenih delavcev in medicinskih sester, ki povprašujejo po prostih privezih.

”To so ljudje, ki imajo denar, gre za t.i. novi kapital. Zaradi povečanega povpraševanja smo bili seveda primorani dvigniti cene privezov, kar je imelo za posledico, da smo nekaterim našim stalnim gostom odpovedali gostoljubje,” nam je povedal direktor marine.

Na GZS so nam postregli s strašljivim podatkom: samo danes do 12:00 naj bi osem poštnih nabiralnikov svoja plovila iz mondenega Portoroža prestavilo v proletarski Červar, kjer se bodo morali v marini drenati skupaj s smrdljivimi ribiči, ki zaudarjajo po lignjih.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*