Državne finance rešene: fiskalna klofuta za mame in očete samohranilce. Naslednji invalidi.

Po ukinitvi dodatka za delovno aktivnost se revnim samohranilcem bolj splača ostati doma kot delati. Ministrica s tem spodbuja delovno aktivnost.

Vlada se je pred časom odločila za ukinitev dodatka za delovno aktivnost, s čimer je končno zadavila najbolj priviligirano skupino v državi: enostarševske družine in brezdomce.

Mame in očetje, ki sami skrbijo za svoje otroke in ob tem delajo za minimalno plačo, bodo po novem za okoli 200 evrov na slabšem.

Tisti, ki so bolni in delajo na polovičnem delovniku, pa bodo za delo celo kaznovani, saj se jim bo bolj splačalo ostati doma.

Ministrica za socialo in metanje paradižnikov v revne Ksenija Klampfer je za norokravo povedala: ”S tem ukrepom želimo revne samohranilce prisiliti, da ostanejo doma in razmislijo, zakaj so družbeno breme, zakaj jih Bog ne mara in zakaj ne naredijo samomora in s tem uslugo nam vsem.”

GZS ukrep pozdravlja, zahtevajo subvencijo za nov fikus

Gospodarska zbornica Somalije ukrep vlade pozdravlja, sedaj od vlade pričakujejo znižanje davkov na kapitalske donose in drugo težaško delo.

Jože Fikus, generalni komisar zbornice: ”Ukrep je dober, saj bo ljudi prisilil, da dvignejo svoje revne in bolne riti ter odidejo na delo.”

Na očitke, da se sedaj revnim samohranilcem bolj splača ostati doma, pa Fikus odgovarja: ”Ni problema, bomo znižali socialni pomoč, pa bomo videli, kdo bo še sedel doma.”

Obenem je Fikus naslovil na vlado pismo, da je v glavni pisarni GZS-ja crknil fikus benjamin, zato želijo državno subvencijo za nakup novega.

Vojna je mir, svoboda je suženjstvo, neznanje je moč. Naj živi Veliki Podjetnik, naj živijo milijonarji in milijarderji, ki sejejo naša polja in kopljejo našo rudo!

Na GZS potrebujejo nov fikus. Na sliki glavni komisar komisariata GZS, Jože Fikus. Desno: stol.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*