Država norikravi dala 6.000 evrov! Hvala!

Denar smo dobili, ker bomo ‘razvijali kompetence starejših zaposlenih in izvajali motivacijske programe’. Starejši delavci zavirajo gospodarsko rast: delajo počasi, so tečni in bolni. Fuj.

Sadovi vladne ukinitve dodatka za delovno aktivnost, ki so ga večinoma dobivali popolnoma neproduktivni brezdomci, so končno tu.

Privarčevan denar namreč država podarja ustvarjalcem blagostanja za dresažo starejše delovne sile.

Podjetniki, ki boste motivirali starejše zaposlene, se lahko prijavite na razpis, kjer vam bo država dala nekaj tisoč evrov za … v bistvu niti ne vemo zakaj, ampak zastonj keša se ne brani nihče.

Za omenjeni projekt je država na stran dala 10 milijonov evrov, starejši zaposleni pa je po ugotovitvah države delavec, ki šteje nad 45 let.

Ka-ching

Norakrava ima zaposleno eno starejšo delavko, gre za babico glavnega urednika.

Državnim komisarjem smo poslali ‘strategijo za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih’. Papirje smo imeli spravljene še iz časov SFRJ, tako da smo samo zamenjali naslov in voila.

Naša strategija je, da bo baka poleg učinkovitega čiščenja naše pisarne še učinkovito prala naše perilo – država nas je za izdelavo te strategije nagradila s 3.000 evri.

Ker smo obenem še razširili babičine uradne kompetence (sedaj je njen uradni naziv ‘čistilka in pralka perila’) in smo jo torej prestrukturirali, nam je država kapnila še 1.800 evrov.

Omenjen denar bomo porabili za rast podjetja in izboljšanje delovnih razmer zaposlenih.

Z denarjem bomo kupili novo pisarniško opremo in naši starejši delavki naredili bolj prijazno IN zdravo delovno okolje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*