Država bo podjetjem zagotovila špiclje za nadzor dela od doma

Ukrepi za blažitev posledic koronavirusa. Delodajalci ne zaupajo svojim delavcem v karanteni. Bivši agenti Stasija in Udbe bodo poskrbeli, da se bo kolesje kapitalizma vrtelo nemoteno.

Vlada je včeraj predstavila prvi sveženj ukrepov za pomoč gospodarstvu, ki že čuti negativne posledice zaradi epidemije koronavirusa.

Večjim podjetjem bo tako država dala na razpolago špijone, s katerimi bo lahko upravni odbori nadzirali delo človeških virov, ki morajo zaradi karantene delati od doma.

Minister za počivalstvo Marjan Gospodalšek: ”Sodelujemo z vsemi bivšimi režimi po Evropi, saj potrebujemo njihove ekspertize pri nadzoru delavcev. Gospodarstveniki ne zaupajo ljudem, ki so jih najeli v svoja podjetja, zato je sedaj naloga države, da s pomočjo bivših vohunov Udbe, Stasija in KGB-ja vzpostavi ta most zaupanja.”

Špijoni bodo tako nadzorovali, koliko časa porabijo delavci za malico, kolikokrat gredo na WC, kaj govorijo svojim partnerjem o šefu, kakšno literaturo prebirajo, skrivoma bodo zbirali vzorce urina in blata ter ju analizirali za prisotnost prepovedanih substanc itd.

Nadzor je potreben, saj za razliko od avstrijskih ali nemških delavcev slovenski človeški viri kradejo, lažejo, goljufajo pri beleženju delovnega časa in so na splošno izjemno velika nesnaga.

Obenem je tudi v času krize potrebno zagotoviti visoko raven delovne učinkovitosti, saj bomo le tako lahko naredili državo vitko.

Komentarji: 2 "Država bo podjetjem zagotovila špiclje za nadzor dela od doma"

  1. Saint Pepsi | 10/03/2020 ob 13:27 | Odgovori

    To je tako spodbudno. Sam kot podjetnik že pet let delam kot prostovoljec v lokalni skupnosti – štiri ure dnevno patruljiram po bolnišnici in zmerjam bolnike s paraziti. Moj mlajši brat cel dan z avtomobilom kroži po peš conah in kriči nad turiste in upokojence, ki pijejo kavo. Naj grejo delat, prekleta lena gamad!

    • Še so med nami dobrotniki! Boste pa sedaj vsaj malo lažje zadihali, vedoč, da smo zaposlili milijon javnih uslužbencev, da bodo nadzorovali milijon delavcev, ki bodo delali učinkovito, da bo lahko država manj obilna!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*