Drama v Desusu: Pivčeva s helikopterjem pobegnila s sveta stranke!

Pučistom pod vodstvom polkovnika Gantarja ni uspelo prevzeti oblasti, zadnja evropska samodržka se je zatekla v bunker Hiše Franko. EU napovedala sankcije zoper Desus.

Včeraj so se na svetu stranke Desus odvijali prizori, ki smo jih pred desetletji spremljali v državah subsaharske Afrike.

Člani prezidija stranke so želeli izvesti puč in stranko iztrgati iz rok generalke Aleksandre Pivec, ki pa je pučistom pobegnila s helikopterjem.

Sledila je ura zmede, kjer ni bilo jasno, ali je polkovniku Tomažu Gantarju uspelo prevzeti oblast, nato pa se je generalka javila iz svojega bunkerja v kleti Hiše Franko, kjer je pred novinarje stopila v vojaški uniformi, v rokah pa je držala puško AK-47, simbol boja za demokracijo.

V svojem govoru je povedala: ”Najprej bi se rada zahvalila helikopterski enoti za prevoz novorojenčkov, ki je preprečila puč in v Desusu ohranila demokracijo. Pučistom pa sporočam naslednje: utopljeni boste v chardonnayu, z vašimi solzami bomo zalili trto svobode, z vašim pepelom bomo pognojili grozde demokracije, Gantarjeva glava pa bo služila kot ptičje strašilo v našem vinogradu revolucije. Desus je stranka ljudstva in ljudstvo sem jaz!”

Neuspeli puč pa odmeva tudi v tujini.

Evropska unija je javno podprla Gantarja in zoper Pivčevo napovedala sankcije, v Desus naj Unija tako ne bi več izvažala vina in kaviarja.

Na drugi strani so se države Varšavskega pakta postavile za Pivčevo, širijo se celo govorice, da naj bi Sovjetska zveza v Desus poslala dva bataljona raketometalcev za reševanje otrok iz gorečih sirotišnic.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*