Draga vina in luksuzni izleti: Pivčeva aretirana zaradi zahodnjaške dekadence

Premier razočaran: ”Obnašanje komisarke ni v skladu z leninističnim etosom naše države.” Tonin ostaja še zadnji podpredsednik vlade, ki ni neoseba.

Danes v zgodnjih jutranjih urah so agenti Službe za državno varnost (SDV) aretirali komisarko za kmetijstvo Aleksandro Aleksandrovno Pivec.

Osumljena je paktiranja z zahodnimi silami, razpečevanja protirevolucionarne literature med študenti in dekadentnega življenjskega sloga.

Na njenem domu naj bi agenti SDV našli račune, ki so bili navidezno izdani za prenočitev v delavskemu domu, v resnici pa so jih izdali luksuzni hoteli, draga vina, obleke zahodnih modnih oblikovalcev, zaščitne maske posute z dragulji in druge predmete, ki kvarijo javno moralo socialistične družbe.

Premier je takoj pa aretaciji prek radijskih valov nagovoril narod in javno prebral obtožnico in sodbo v imenu ljudstva.

Premier: ”Mao je nekoč rekel: ”Komunizem ni ljubezen, komunizem je kladivo, s katerim uničimo sovražnika.” Jaz pa pravim, komunizem je tudi ljubezen. Ljudstvo se je zato odločilo, da ponudi komisarki tovarišici še eno priložnost. Za šest mesecev jo pošilja na severni del polotoka Kamčatka, kjer se bo izobraževala v tamkajšnjih metodah pridelave vina, obenem pa bo obiskala tudi polarni tabor za ideološko prevzgojo.”

Sojenje je bilo eno daljših v zgodovini naše države, saj je trajalo kar 57 sekund.

Aretacija komisarke Pivčeve predstavlja že drugo aretacijo ožjega člana partije v tem letu, kar dokazuje, da zahodne sile s polno paro delujejo proti našemu Premieru in Revoluciji: spomnimo, aprila je bil zaradi poizkusa državnega udara aretiran [neoseba], ki je nato pristal ne seznamu neoseb.

Na tem seznamu se bo po vsej verjetnosti znašla tudi Pivčeva, zato pozivamo vse delavce in delavke, da v javnosti ne uporabljate njenega imena, njene fotografije pa nemudoma uničite.

Prezidij Vrhovnega sovjeta Ljudske republike Slovenije postaja z vsakim dnem manjši, saj poleg Premiera v njem sedi samo še tovariš komisar za obrambo Matej Vojkovič Tonin.

Samo upamo lahko, da ne bo še on podlegel zahrbtnemu delovanju zahodnih agentov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*