Doviđenja, Jugoslavija! 30 let odkar smo poslali komuniste na smetišče zgodovine!

Slovenci so pred 30 leti na referendumu zavrnili kult osebnosti, vladanje s kaotičnimi odloki, korupcijo, ignoriranje stroke in hokus pokus ekonomijo.

Danes mineva 30 let, odkar so naše mame in očetje v smetarski kamion naložili Jugoslavijo in njene politkomisarje ter vse skupaj deponirali na deponijo po imenu zgodovina.

Volivci so takrat pokazali neizmeren pogum, saj so preverjen kader komunistične partije stlačili v kanto za biološke odpadke in ga nadomestili s svežimi obrazi tovarniških delavcev, kmetov in znanstvenikov, ki so prvič vstopili v politiko in razumejo moralno težo svojega poklica.

Končno se je politika preobrazila iz sinonima za korupcijo, lopovstvo in ritolizništvo v časten poklic, kar je še danes.

Mlade generacije tako ne bodo nikoli več gledale posnetkov versko blaznih aparatčikov in politkomisarjev, ki svojega političnega vodjo častijo po božje in poljubljajo tla po katerih je hodil.

Konec je vladavine idiotov, kjer so polpismeni partijski veljaki poučevali znanstvenike o globalnem segrevanju, mikrobiologiji itd.

V stroj za uničenje je šla tudi hokus pokus ekonomija, kjer sta bila varilec in medicinska sestra vredna manj od upravljavca finančnega holdinga, in kjer se je po eni strani denar tiskalo, kot da je printer požrl ekstazi, po drugi strani pa je država lačnim otrokom gledala pod prste za vsak dinar.

Konec je vladavine s trapastimi partijskimi odloki, konec je izkoriščanja naravnih katastrof za politične namene, konec je partijskih medijev, ki ljudem perejo možgane s partijsko propagando, in konec je prodaje države komunističnim kolegom iz vzhodne Evrope!

Konec je Jugoslavije, naj živi Premier, oče in mama našega naroda, ki ladjo modro-rumene Revolucije z modrostjo Sokrata in pogumom Odiseja krmari med čermi demokracije in racionalizma!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*