Dosežen ”cepilni” dogovor: zahod bo prazne stekleničke cepiv izvozil v Afriko!

Afričani bodo iz stekleničk s slamicami pocuzali ostanke cepiv proti koroni. Prvi bodo prazne viale dobili otroški rudarji, saj gre za esencialne delavce.

Države članice Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) so včeraj dosegle dogovor o pravični razdelitvi cepiv.

Zahodne države so se v sklopu dogovora obvezale, da bodo prazne viale cepiv prodale Afričanom, s čimer so dokončno demantirale namigovanja nekaterih, da bodo bogate države pokupile vsa cepiva in pustile tretji svet v nemilosti virusa.

Ursula von der Leyen, predsednica Evropske komisije: ”Dogovor je dosežen v duhu morale in humanitarnosti, ki sta dva od stebrov zahodne civilizacije. Afričani bodo iz praznih vial s slamicami pocuzali ostanke cepiv in tako razvili imunost. Dogovor je dober za obe strani!”

V zameno za cepivo bo morala vsaka afriška družina najstarejšega otroka predati v upravljanje lokalni rudarski korporaciji, afriške države pa so se še zavezale, da bodo cepiva prvi prejeli otroški rudarji, ki so esencialni delavci v verigi proizvodnje tablic in pametnih telefonov, brez katerih bi na zahodu prišlo do kolapsa civilizacije, saj bi se morali starši dejansko ukvarjati s svojimi otroki.

Za mnenje o cepilnem dogovoru smo za mnenje vprašali še profesorico afriških študij na univerzi v Lagosu, Nigeriji, dr. Normo Korošec, ki pa se ne strinja s sprejetim sporazumom: ”Koronavirus nam je še enkrat dokazal, da je kolonialna miselnost še vedno živa in diha s polnimi pljuči, le da je danes zavita v celofan neoliberalizma. Cepiva izdelujejo med drugim tudi v Južnoafriški republiki in Nigeriji, vendar jih morajo te države nato poslati na zahod, njihovi lastni prebivalci pa bodo necepljene. Na koncu bodo prej cepljeni 20-letni Nemci kot pa afriški zdravstveni delavci in starostniki.”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*