Dopisnik iz prihodnosti: afera vavčerji končana, vpleteni nedolžni

2025, sodišče odločilo: Počivalšek in družabniki so prek vavčerjev polnili svoj turistični kolhoz, ki je prejšnji mesec končal v stečaju – brez žrtve ni primera.

Danijel Šmid Danny, naš dopisnik iz prihodnosti, je danes sporočil, da se nahaja nekje v letu 2025, in da je vrhovno sodišče pred nekaj urami odločilo, da so vpleteni v afero vavčerji nedolžni.

Predsednik sodišča Blaž Švab iz ansambla Modrijani je v obrazložitvi sodbe zapisal: ”Obtožnica je ministra Počivalška in prijatelje bremenila izčrpavanja gospodarske družbe in negospodarnega ravnanja z državno lastnino. Sodišče je odločilo, da je šlo za navadno krajo, zato je obtožnica neveljavna, zastaralni rok za vložitev nove pa je žal potekel prek sedmimi minutami.”

Spomnimo: Počivalšek je poleti 2020 nafilal turistične obrate, ki so večinoma v državni lasti, z davkoplačevalskim denarjem.

Nato jih je skupaj z menedžerskimi družabniki združil v turistični sovhoz z namenom privatizacije, vendar pa je vloženi denar že prej poniknil v eni od kraških ponikovalnic.

Počivalšek je pred sodiščem povedal: ”Reševalo se je življenja, a zastopite. Skladišča so bila prazna. Delali smo za Republiko Slovenijo.”

Danny nam je še povedal, da je bil Premier nad sodbo navdušen, in da je ministra Počivalška nemudoma imenoval za ambasadorja Ljudske republike Slovenije na Sjevernaji zemlji, 800 km severno od zadnje človeške naselbine.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*