Dobrodošli! Venezuelskim Slovencem pomagamo pri asimilaciji!

Na kratko: glejte v tla, brigajte se zase, ne izpostavljajte se v javnosti, ne začnite pogovora s tujcem, imejte boljši avto od soseda, bodite slabe volje.

V Slovenijo je prišla prva družina slovenskih Venezuelcev in Norakrava želi našim južnoameriškim bratom in sestram izreči prisrčno dobrodošlico!

Ker pa se zavedamo, da je selitev v popolnoma novo okolje za človeka izjemno naporna, našim novim sodržavljanom iz dežele telenovel in vojaških udarov podarjamo nekaj nasvetov, kako biti dober Slovenec

1 Dobrodelnost

Slovenci smo najbolj dobrodelen narod na svetu, na kar smo zelo ponosni. Kljub temu se morate zavedati, da je večina revežev v Sloveniji v resnici prevarantov, da so slovenski brezdomci alkoholiki, zato jim ne dajajte denarja, in da pravi slovenski reveži ne prosijo za pomoč. Skratka, preden nekomu darujete dva evra, preverite njegovo bančno stanje, zdravniško kartoteko, družinsko drevo itd.

2 Domobranci ali partizani?

Ko se boste čez nekaj mesecev že povsem udomačili v vaši novi domovini, bodo ljudje od vas pričakovali, da izberete stran v vojni, ki pretresa Slovenijo zadnjih 80 let. Ker prihajate iz južne Amerike, imajo vaši novi sodržavljani o vas že določena sumničenja, zato dobro premislite, katero uniformo boste oblekli. Naborniška centra sta v Murglah in Grosupljem.

3 Katolištvo in socializem

Tako kot Venezuelci smo tudi Slovenci katoliki. Ne zanima nas toliko Jezus in navlaka o pomoči revnim in bolnim, česar ste morda navajeni iz južne Amerike, kolikor nas z verskega stališča zanimajo homoseksualci, udbomafija, Kučan – pač, standardne zadeve, o katerih je pridigal Jezus.

Podobna je tudi naša ljubezenska zgodba s socializmom: manj Marxa in več vikendov v Portorožu in nabiralnikov na Kajmanih.

4 Bosanci

Slovenci smo germani, zato gledamo zviška na Hrvate, Srbe, Albance in ostale bosance. Naj vas ne zavede, da poslušamo njihovo glasbo, govorimo praktično isti jezik, pri njih dopustujemo in smo izjemno ponosni, ker nas natakar na Krku pozna po imenu: slovani so na rasni lestvici pod nami!

5 Avto

BMW, Audi, VW. Po novem morda tudi Tesla ali Porsche.

6 Davki

V Sloveniji so davki kraja, ljudje, ki se ”znajdejo”, pa so narodni heroji. Kljub temu samo precej zahtevni državljani, saj pričakujemo visok nivo javnih storitev, dobro infrastrukturo, odlično šolstvo itd.

Komentarji: 2 "Dobrodošli! Venezuelskim Slovencem pomagamo pri asimilaciji!"

  1. Tudi jaz voščim dobrodošlico in jim obenem toplo priporočam čim več tarnanja v povovorih:”Slovenec sem, torej jamram!”
    Pa še pripomba na 4. točko: Albanci niso Bosanci, oni so Šiptarji, oz. še eno kasto nižje od Bosancev.
    Dobrodošli

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*