Dobrodelni koncert za najemodajalce

Soočeni s fiskalno neodgovornimi najemniki in padcem turizma, najemodajalcem grozi vstop na grozljivo borzo dela. Vsak evro pomaga, da bodo ostali v varnem objemu brezdelja.

Tako kot mnoge slovenske delavce je koronavirus na kolena spravil tudi naše najemodajalce.

Če so lahko še prejšnji mesec svojim družinam na mizo prinesli kruh, ki je bil plod dela žuljastih rok najemnikov, pa so rentniki te dni prikovani na domače kavče, kjer v strahu čakajo, kaj bo prinesla prihodnost.

Marjan, 52 let, lastnik štirih stanovanj, ki je jih je dobil z garanjem svojega pradedija: ”Situacija, v kateri smo se znašli, je grozljiva. Sedimo doma in čakamo, da nam nakažejo denar. In potem pride še koronavirus, zaradi katerega izterjevalci zaradi državnega dekreta ne smejo delati, tako smo postali povsem odvisni od dobre volje najemnikov.”

Slovenski glasbeniki zato organizirajo koncert, na katerem bodo zbirali denarna sredstva, s katerimi bodo poizkušali vsaj malo olajšati trpljenje najemodajalcev.

Organizatorji so povedali: ”Brez najemodajalcev bi v naši družbi nastal popoln kaos, saj bi v primeru nizkih najemnin ali politike ”ena družina, eno bivališče” delavci popolnoma podivjali in pojedli svoje nadrejene.”

Vsak evro šteje, nakažite po svojih močeh in ne dovolite, da bi vaš najemodajalec okusil grenkobo trga delovno sile.

OPRAVIČILO UREDNIŠTVA: zaradi manjka sredstev si nismo mogli privoščiti avtorskih pravic fotografij s koncerta, zato smo članek opremili s sliko debelega mačka, ki cele dneve poležava in se kotali z enega kavča na drugega.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*