Denacionalizacija: sorodniki lastnikov Potočke zijalke tožijo državo

Jamo jim je pred 30.000 leti nezakonito zaplenilo sosednje pleme, iz katerega izhajajo Slovenci. Zahtevajo vračilo jame in odškodnino.

Nenavadna zgodba iz pravniške kanalizacije.

Na sodišču v Ljubljani je bila danes vložena tožba zoper Republiko Slovenijo zaradi nezakonitega odvzema in rabe nepremičnine.

Tožbo je podala avstrijska družina Höhlenmenschen, zahtevajo pa vračilo jame Potočka zijalka, ki naj bi jo pred okoli 30.000 leti njihovim prednikom nezakonito vzeli zgodnji homo sapiensi, pripadniki plemena, iz katerega smo se na koncu izlegli Slovenci.

Sodišče je primorano tožbo obravnavati, saj ni nobenega logičnega razloga, da bi bila denacionalizacija omejena samo na obdobje po drugi svetovni vojni, kot da se tovrstne krivice prej niso dogajale.

Glava družine Höhlenmenschen Jürgen je za naš radio povedal: ”Naša družina je več kot 30.000 let trpela to krivico, čas je, da se nam opravičite. In da nam nakažete 700 milijard evrov, ker ste 30 tisočletij nezakonito upravljali z našim premoženjem.”

Ali bo koroški družini uspelo, bo seveda odvisno od sodišča, so pa nam pokazali fotografije svojih prednikov, ki v Potočki zijalki z dinozavrom praznujejo božič, tako da so prepričani v svoj uspeh.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*