Demokratske strankarske volitve v Iowi: na pomoč prihaja Severna Koreja

Volitve v Iowi bi moral dobiti Biden, vendar so se volivci zmotili in volili za Sandersa. S. Korejci bodo Američanom svetovali, kako voliti pravilno.

V zibelki moderne demokracije imajo težavo.

Že 20 let namreč ne znajo izpeljati demokratičnih volitev, tako da zmaga pravilen kandidat.

Začelo se je z Bushem ml. in Alom Gorom, kjer so ljudje ponesreči volili za Gora, morali pa bi za Busha, nadaljevalo se je z izvolitvijo Trumpa, kjer bi morali volivci izvoliti Hillary Clinton, enak scenarij pa spremljamo danes na demokratskih strankarskih volitvah v zvezni državi Iowa, kjer volivci izbirajo predsedniškega kandidata stranke.

Vse namreč kaže, da so ljudje volili za socialista Bernija Sandersa, čeprav so bila navodila vladajočega sloja, da naj volijo katerega od drugih kandidatov.

Demokratska stranka tako že več ur čaka na delegacijo iz Severne Koreje, ki bo pokorigirala rezultate volitev in popravila zmoto volivcev.

Korejci bodo morali na volilnih lističih z edigsom izbrisati krogce okoli Sandersa in nato previdno obkrožiti ime drugega kandidata, vsakič z drugim kulijem, da ne bo izgledalo sumljivo – po idealnem scenariju bo tako Joe Biden dobil 56,2 odstotka glasov.

Predsednik Ljudske republike Severne Koreje Kim Jong-un je povedal, da z Ameriko niso v najboljših odnosih, da pa vedno rad priskoči na pomoč, ko gre za vprašanje demokracije in pravilnega izida volitev.

Komentarji: 2 "Demokratske strankarske volitve v Iowi: na pomoč prihaja Severna Koreja"

  1. Čestitke in pohvale Norikravi! Končno verodostojen medijski portal z zanesljivimi novicami iz preverjenih virov! Smrt lažnim novicam! Živela Norakrava!

    • Najlepša hvala, tovrstne pohvale nam pomenijo ogromno! Zapomnite si: naša integriteta ni naprodaj, je pa samo danes na voljo po znižani ceni!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*