Delavci General Motorsa stavkajo, lastniki so jim ukinili zdravstveno zavarovanje. Minister Počivalšek: plosk, plosk, plosk!

Brez zdravstvenega zavarovanja ostali tudi njihovi otroci. Bodo bolni otroci brez plačanega zavarovanja končno streznili podivjane delavce?

V ZDA že dva tedna poteka stavka delavcev avtomobilskega giganta General Motors, človeški viri zahtevajo zvišanje plač, redno zaposlitev za začasno najete človeške vire, udeležbo pri dobičku podjetja in boljše zdravstveno zavarovanje.

Uprava podjetja se zaenkrat na vdaja grobemu izsiljevanju človeških virov, nazaj na delo jih tako poizkušajo zvabiti z ukinjanjem zdravstvenega zavarovanja njim in njihovim otrokom.

Javnost je tako pretresla novica, da je otrok stavkajočega ostal brez zdravljenja za raka – primitivnost in sebičnost človeških virov ne poznata meja!

Minister Počivalšek in Magna situacijo pozorno spremljata

Minister Počivalšek, šef oddelka za praznjenje greznice v avstrijski Magni, pa je za norokravo povedal, da stavko pozorno spremlja: ”Dobili smo številne nove ideje, ki jih bomo implementirali v slovensko zakonodajo.”

V Sloveniji so namreč delodajalci prisiljeni plačevati zavarovanje človeškim virom, četudi ti stavkajo, prav tako pa je prepovedana uporaba nasilja zoper stavkajoče.

Gre za veliki anomaliji, ki bi ju bilo definitivno potrebno odpraviti.

Slovenski delodajalci zaradi zastarele zakonodaje ne smejo delavcev izsiljevati z bolnimi otroki.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*