Dejstvo ali fejk njuz: je Premier res golorok premagal JLA?

Preverjamo trditev, ki se zadnje dni širi po spletu. Je Premier jugoagresorja nagnal iz naše države z golimi rokami ali je pri tem uporabljal lok?

Na spletu je vse težje ločiti dejstva od lažnih novic, zato smo se odločili, da preverimo resničnost trditve, ki je v zadnjih dneh predmet debat na vseh socialnih omrežjih.

TRDITEV: Premier je golorok premagal JLA

Kot vemo, je jugoagresor 27. junija 1991 napadel Slovenijo, od koder ga je po 10-ih dneh boja iz naše države brcnil Premier.

Pa mu je to res uspelo samo s pomočjo svoje izjemne fizične moči in mojstrskega znanja krav maga, borilne veščine izraelskih specialcev?

Eden od pripadnikov 10. tankovske brigade JLA, ki je napadla Slovenijo, je v svojem dnevniku zapisal: ”Bili smo globoko v džungli, kakšnih 30 km severno od Metlike, ko so moji tovariši nenadoma začeli izginjati. Slišali nismo ničesar, ne stopinj ne dihanja. Ko si se obrnil, tvojega tovariš enostavno ni bilo več, puf, kot da bi ga vzel duh.”

Iz zgornjega zapisa je jasno, da je Premier v boju z jugobando uporabljal izjemno napredne taktične prijeme, kar smo vedeli že prej, ne moremo pa sklepati ničesar o morebitnem orožju, s katerim bi si lahko pomagal v boju.

Po odgovore smo se zato odpravili v narodni arhiv, kjer hranijo fotogradivo iz Desetdnevne vojne: prva kri.

V množici fotografij uničenih tankov, ki jih je onesposobil Premier, in sestreljenih letal, ki so padla pod veličino naše enočlanske armade, smo našli fotografijo, ki nam je dala dokončen odgovor.

Slika prikazuje Premiera med napenjanjem loka, na naslednjih fotografijah pa vidimo brigado jugotolpe, ki jo je pokončal z eno samo puščico!

Trditev, da je Premier premagal jugohordo z golimi rokami, je torej fejk njuz!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*