Dan tradicionalnega slodžarskega zajtrka!

Iz številnih jedilnic diši po körözöttu, slastnih kolbászih in na kruh namazani demokraciji. Naj jed 2020: sesekljane pravice žensk z vloženimi paprikami.

Danes praznujemo dan slodžarskega zajtrka, s katerim želi vlada predvsem otrokom in mladim približati delo pridelovalcev hrane in lokalno oz. regijsko samooskrbo s kršitvami človekovih pravic.

Po državi se tako vije slasten vonj tradicionalnih gorenjskih kolbászev, primorskega körözötta in vseslovenskega déspőtizma zavitega v krščanske vrednote in posipanega z družinskimi vrednotami.

Premier je ob današnjem prazniku državljanom povedal: ”Tradicionalna hrana je del nacionalne identitete, na katero moramo biti ponosni. Prav je, da se ob vsakem obroku zahvalimo madžarskim kmetom, ki nam dobavljajo meso, in slovenskim podjetjem za izdelavo nalepk, ki na škatlo nalimajo etiketo ”Slovenski izdelek”. Dober tek, pardon, jó étvágyat!”

Ob prazniku so na vladi predstavili tudi naj slovensko jed leta 2020 – to so postale sesekljane pravice žensk z vloženimi paprikami.

Gre za jed, ki sicer izvira s Poljske, naslednje leto pa jo bo zaradi pozitivnih učinkov na vitalnost fašizma po Sloveniji promovirala tudi naša vlada.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*