Dan spomina na pokojne velikane haute coutura: modna revija prvič brez gledalcev

Korona zarezala tudi v svet visoke mode. Modno revijo na Žalah bo letos odprl fabulozni Gaultier, prenos na Fashion TV. Na Instagramu glasovanje za najlepše urejeni grob.

Tradicionalna vseslovenska modna revija, s katero obeležujemo dan spomina na pokojne velikane haute coutura, bo letos prvič potekala brez gledalcev.

Kljub temu se nam danes obeta pravi modni spektakel, ki ga bomo lahko spremljali v živo prek Fashion TV-ja in Instagrama.

Osrednja modna revija bo potekala na Plečnikovih Žalah, kjer bo vrhunec dneva ob 15:00, ko bo svoje kreacije predstavil znameniti Jean Paul Gaultier.

Francoski modni virtuoz naj bi navdih za letošnjo revijo črpal iz krščanstva in Jezusove skromnosti – na modni brvi naj bi tako prevladovali pelc montli, BMW-ji in hčere ter sinovi, ki študirajo medicino/živijo v Švici.

Gaultier je za Norokravo povedal, da bo odsotnost gledalcev na nek način še dodala k magičnosti današnjega dneva: ”Brez kmetavzov bodo modne kreacije še bolj prišle do izraza. Najbolj žalostna stvar je, ko se celo leto pripravljaš na ta dan, nato pa moraš svojega BMW-ja parkirati na drugem koncu Ljubljane.”

Zaradi korone se na splet seli tudi glasovanje za naj grob 2020.

Slovenska škofovska konferenca prosi tekmovalce, naj objavijo slike grobov na svojih Instagram profilih s heštegi #sexy #fashion #lifeisbeautiful.

Žirija bo ob 21:00 razglasila zmagovalca, ki bo prejel mercedesov obesek za ključe.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*