DA TE KAP: delavec zahteval izredni dopust, da bi bil ob umirajoči mami!

Šef sprva misli, da gre za skrito kamero, nato je obvestil organe pregona. Družba, kjer se osebna čustva postavlja pred podjetje, nima prihodnosti.

Saj ni res, pa je, bi lahko rekli ob zgodbi, ki so nam jo danes posredovali s policije.

Delavec v nekem slovenskem podjetju je svojega šefa prosil za izredni plačan dopust, saj je želel preživeti čas ob svoji umirajoči mami! Neverjetno!

”Delodajalec je sprva padel v krohot, saj je mislil, da gre za šalo oz. za skrito kamero, ko se je končno zavedel, da človeški vir misli resno, pa je ravnal v skladu z delovnopravno zakonodajo in poklical organe pregona,” so nam sporočili s policije.

Delavec bo na sojenje počakal v priporu, obtožen pa je razžalitve pravne osebe – če bi bil tiho, bi lahko vsaj popoldan po službi šel k mami, tako pa ga je lastna predrznost oropala zadnjih trenutkov ob svoji ljubi materi.

Z Gospodarske zbornice Slovenije so nam sporočili, da vsako leto zabeležijo nekaj takšnih komičnih primerov: ”Recimo mame samohranilke, ki zahtevajo premestitev v bližjo poslovalnico podjetja, saj bi rade na račun pravne osebe preživele več časa z otroki. Pa recimo zakonca, ki delata v proizvodnji, in želita, da se ju ne planira skupaj na nočno izmeno, ker bi rada, da je ponoči nekdo od njiju ob otrocih.”

Povedali so še, da gre zaenkrat za osamljene primere prepotentnih človeških virov, da pa moramo biti vseeno pozorni, da se ne bo tovrstno obnašanje razpaslo.

”Ko delavec enkrat postavi svoje otroke pred šefa, to pomeni moralni propad naše družbe,” so zaključili v GZS.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*