Človeški viri gospodarstvu ukradli 200 milijonov evrov, delodajalci podali kazensko ovadbo

Ministrstvo za delo izračunalo strošek dviga minimalne najemnine človeškega vira. Pravni ljudje bodo utrpeli milijonsko škodo. Policija že aretirala lopovske delavce.

V letu 2020 bodo pravni ljudje izgubili kar 200 milijonov evrov zaradi dviga minimalne najemnine človeškega vira – bruto najemnina se bo od leta 2019 do 2020 dvignila za astronomskih 54 evrov, poleg tega pa bodo iz najemnine izvzeti različni dodatki, ki jih za svoje muhe in kaprice dobijo človeški viri.

V gospodarski zbornici in združenju delodajalcev so tako na policijo podali kazensko ovadbo zoper človeške vire, ki prejemajo minimalno najemnino. Očitajo jim krajo denarja, izkoriščanje in mobing.

”Dovolj imamo zlorab s strani minimalnih človeških virov. Dvigujejo minimalno najemnino, sedaj grozijo še z dvigom minimalne postavke človeških virov, ki študirajo – pa kaj mislijo, da smo, avstrijski delodajalci,” je povedal predsednik GZS Jože Fikus.

Fikus je še opozoril, da minimalni človeški viri prežijo na ranljive delodajalce in jih nato ožamejo do zadnjega evra.

”Še posebej so nagnusni viri iz bivše Juge, ki z grožnjami zahtevajo plačilo na roko. Se vam to zdi normalno,” je še povedal generalni podsekretar Fikus.

Policija že izvedala racije

Lopovi, ki izkoriščajo stiske delodajalcev

Na policiji so povedali, da so v sklopu akcije ‘Ptica roparica na minimalcu’ že naredili racijo na enem izmed gradbišč, kjer so aretirali tako rekoč vse človeške vire. Žal so jih morali takoj izpustiti, saj se je izkazalo, da jim delodajalec uradno ni izplačeval nobene plače, torej ni bilo podlage za aretacijo.

Ker smo tudi sami delodajalci, pa državo sprašujemo: kdaj bo dovolj nasilja nad nami? Kdo nas bo zaščitil pred pohlepnimi delavci? V Avstrijo ne moremo, ker imajo tam zakone za zaščito delavcev in dogovore o minimalni plači med delavci in delodajalci. Je sploh še kje prostor za klenega, lopovskega delodajalca iz Slovenije?

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*