Civilna iniciativa uspela, Salonit se seli iz Anhovega! Na Tezno!

V Mariboru bodo odprli cementarno, azbestarno in sovjetsko nuklearno elektrarno. Prebivalci Tezna se zaradi gostega dima še vedno jokajo, ni znano, ali od sreče ali žalosti.

Končno lahko poročamo o zmagi demokracije in ljudstva!

Civilna iniciativa, ki je leta opozarjala na škodljivost cementarne Salonit za širše območje Anhovega, je dosegla zmago – Salonit zapira svoja vrata!

Seli se v Maribor, natančneje na Tezno, kjer bodo svojo proizvodnjo še razširili, in s tem na severovzhod Slovenije prinesli številne nove zaposlitve in leksikon redkih bolezni.

Direktor Salonita dr. Zloba je za naš radio povedal: ”Opravičiti se želimo prebivalcem Anhovega, vplivi našega podjetja na okolje so bili resnično preveliki. Zato se selimo v Maribor, kjer bomo poleg cementarne zopet odprli tudi tovarno azbesta in nuklearno elektrarno iz Ukrajine, kar bo znižalo cene elektrike na celotnem območju Štajerske.”

Na Teznem smo želeli prebivalce vprašati, če se veselijo novih gospodarskih priložnosti, vendar so bili zaradi dima in jedkega vonja, ki se še vedno vije po ulicah po nedavnem požaru na deponiji Surovina, zaprti v svoje hiše.

Pred trgovino smo srečali mlajšo mamico z dojenčkom, ker sta imela oba na obrazu gas maski, ju nismo popolnoma nič razumeli.

Komentarji: 2 "Civilna iniciativa uspela, Salonit se seli iz Anhovega! Na Tezno!"

  1. Saint Pepsi | 04/03/2020 ob 14:30 | Odgovori

    Prebivalci Teznega lahko vedno glasujejo v svojo denarnico! Če nočejo biti naročeni na zrak z azbestom, naj se naročijo na biozrak brez azbesta! Če nočejo sovjetskega reaktorja, naj pač kupujejo svojo fasngo v avtohiši Ferk! Če na onkologiji nimajo kakovostnega rdečega vina, ki bi pasal k pariškemu zrezku, naj gredo k ortopedu, ki ga ima! V kapitalizmu je potrošnik kralj!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*