Čistilka razbila Cerarjevo maketo, škode za 130.000 evrov

Šokantno ravnanje nepazljive čistilke z davkoplačevalskim denarjem: v kleti vlade je čistilka M. J. (Majda Janežič) med čiščenje razbila Cerarjevo maketo drugega tira. Maketa je popolnoma uničena, Cerar pa po besedah našega vira besen kot ris, ki ga je gozdna policija dobila med prejemanjem bele kuverte.

Čistilka M. J. (Majda Janežič iz Domžal) naj bi se po neuradnih podatkih med čiščenjem kleti spotaknila ob škatlo z nalepko ‘Rupel’, v kateri so spravljeni dokazi za iraško orožje za množično uničenje.

Nato je padla na trhlo umetniško delo Mira Cerarja, za katero je med drugim prejel prestižno umetniško nagrado ‘zlati čevelj Imelde Marcos’.

Osumljenka je že prijeta

Policija jo je nemudoma aretirala, tožilstvo tokrat ni zamudilo roka za sodno preiskavo, sodišče pa je delalo presenetljivo hitro.

57-letna Janežičeva je bila obtožena negospodarnega ravnanja z davkoplačevalskim denarjem, žalitve naroda in malomarnosti pri delu.

Zopet pa se je izkazalo, da imamo v Sloveniji dvotirni sistem pravice, saj jo je Janežičeva, kot predstavnica izjemno premožne in vplivne kaste čistilk, odnesla zelo milo – za kazen mora zgolj povrniti povzročeno škodo.

Kar pa ne bo težko, saj so čistilke zaposlene prek zapletene mreže podjetij, ki se zaradi ugodnih davčnih razmer ponavadi konča na Nizozemskih Antilih.

Razmetavanje z davkoplačevalskim denarjem – stalnica

Za komentar smo prosili avtorja makete, Mira Cerarja, ki pa je bil še vedno v šoku.

Kot je v šoku slovenski narod, ki je priča še eni epizodi divjega plenjenja davkoplačevalskega denarja s strani delavcev – po aferi Teš 6, kjer so rudarji oskubili državo za več kot milijardo evrov, in aferi avtoceste, kjer so cestni delavci davkoplačevalcem pokradli več sto milijonov evrov, so sedaj udarile še čistilke.

Kakšna druga Švica, postajamo Uzbekistan.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*