Čistilka Merima odstopa po pritisku javnosti

Privatizirala je metlo in vedro, novi lastnik ju je vrgel na smetišče. Odstop Merime kaže na visoko politično kulture Slovenije.

Včeraj je na novinarski konferenci odstopila čistilka Merima, ki je še v času Cerarjeve vlade neznanemu in neizkušenemu špekulativnemu skladu prodala metlo in vedro.

Ob takratni privatizaciji je Merima javnosti zatrdila, da gre za dobro potezo, s katero bo Slovenija iztržila največ: ”Metlo in lambar sem prodala Nemcem, to je vse, kar morate vedeti. Nemci so pošten, delaven in pravičen narod.”

Pred dnevi pa so davkoplačevalci izvedeli, da je novi lastnik metlo in vedro enostavno vrgel na smetišče, vmes pa od države prejel tri milijone evrov.

Politična kultura je še vedno na visokem nivoju, Merima aretirana

Ljudje so bili seveda ogorčeni, zato je Merima včeraj nemudoma odstopila in prevzela odgovornost za ponesrečeno prodajo: ”Jebi ga.”

Obenem so se aktivirali državni organi, ki bodo preiskovali, če je Merima v ozadju sodelovala z nemškim skladom, kdo je pravzaprav lastnik sklada, policija pa je zaradi suma nezakonitega izčrpavanja metle in vedra že podala kazensko ovadbo zoper nemške lastnike.

Merimo so policisti po novinarski konferenci nemudoma aretirali, kot bi aretirali vsakega navadnega delavca, ki v milijonskem znesku oškoduje svojega delodajalca.

Končno smo tako v lisicah videli tudi čistilko, da ne bomo za zapahi gledali samo ubogih državnih uradnikov in podjetnikov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*