Cerkev: do nadaljnjega darovi samo v e-pušico

Zaradi korone bo pobiranje darov potekalo prek POS terminala (Mastercard, Visa) in Apple Paya. Jezus besen nad izkrivljanjem njegovega nauka, zahteva tudi možnost donacije Bitcoinov.

Jutri bodo svoja vrata zopet odprle cerkve, z ljubljanske nadškofije pa zato opozarjajo vernike na ukrepe, ki se jih morajo držati zaradi nevarnosti okužbe s korono.

Do preklica tako v cerkvah ne bo več fizičnega pobiranja darov vernikov, pač pa bo darovanje potekalo samo prek t.i. e-pušice, o kateri smo pisali že pred časom.

Nadškof Stanislav Zore je v pismu vernikom zapisal: ”Obisk maše in druženje s soverniki številnim trpečim predstavlja veliko duhovno uteho. Mnogi revni in starejši so čas izolacije preživeli v popolni samoti, zato je nujno, da se vsi skupaj držimo varnostnih ukrepov in zagotovimo, da bodo cerkve ostale odprte tudi v prihodnosti. Pogosto je prijazen pogovor s sočlovekom po maši vreden več od gore denarja. Nekaterih stvari se ne da kupiti, za vse ostalo je tu Mastercard.”

Na spletni strani katoliska-cerkev.si lahko tako najdete obrazec za ekspresno pridobitev Mastercarda in Vise ter povezavo do aplikacije Apple Pay, če uporabljate iPhone.

Darovanje prek e-pušice poteka prek brezstičnih terminalov, faranom pa je na voljo tudi posebna aplikacija, kjer lahko spremljajo, koliko so darovali njihovi sosedje.

Uvedba e-pušice je bila deležna precejšnjih kritik, saj so številni teologi zagovarjali stališče, da je imel Jezus raje poslovanje prek fizične gotovine.

Jezus sam je v izjavi za javnost to demantiral, izrazil pa je željo, da bi omogočili darovanje Bitcoinov, kar pa je Vatikan odločno zavrnil, saj so po njihovem mnenju kriptovalute preveč volatilne in zato neprimerne za investicijski portfelj rimokatoliške cerkve.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*