Butale! Varnostnik na ortopediji štempljal zdravnike!

S tem je zdravstveno blagajno oškodoval za več sto tisoč evrov! Varnostnik je bil že odpuščen, zdravniška zbornica ogorčena: ”Zlorabil je zaupanje zdravnikov!”

Nova afera v slovenskem zdravstvu!

Varnostnik na ortopedski kliniki v Ljubljani je štempljal zdravnike, kljub temu da jih ni bilo v službi oz. so delali v svojih zasebnih klinikah!

Kakšni so bili njegovi motivi, na kliniki še preiskujejo, neuradno pa smo izvedeli, da je želel očrniti zdravniško kasto, ker v mladosti ni bil sprejet na medicinsko fakulteto.

V zdravniški zbornici so bili nad dogajanjem ogorčeni: ”Zaradi enega goljufivega varnostnika bo sedaj javnost mislila, da smo zdravniki psihopati, odvisni od denarja, in da smo za pet evrov pripravljeni prodati lastno mamo.”

Goljufija naj bi potekala na sledeč način: zdravniki ortopedi so ob 8:00 prišli v službo, ob 8:05 so odšli za 8 ur na malico in pozabili službeno kartico pri varnostniku, ki jih je ob 8:35 štempljal, kot da so se vrnili z malice.

S policije so nam povedali, da je varnostnik oškodoval državni proračun za več kot pol milijona evrov, saj so zdravniki dobivali polno plačo, kljub temu, da so bili 7 ur in 55 minut na malici.

Danes so zato državni tožilci zoper njega vložili kazensko ovadbo, obtožen je korupcije, kraje, velike tatvine in žaljenja zdravniške kaste.

V sindikatu varnostnikov so ob izbruhu afere povedali, da se od varnostnika ograjujejo in da so mu nemudoma odvzeli licenco.

”Biti varnostnik je časten poklic z ogromno odgovornosti. Opravičujemo se davkoplačevalcem in pozivamo parlament, naj zaostri zakonodajo in strogo sankcionira varnostnike, ki so neprevidni in jih zato novinarji odkrijejo med štempljanjem zdravnikov,” je povedal Veso, predsednik sindikata varnostnikov.

Komentarji: 1 "Butale! Varnostnik na ortopediji štempljal zdravnike!"

  1. Grozljivo! Hudo zlorabljeni ortopedi so upravičeni do dodatka na dodatek ob dodatku dodatka na dodatek, zaradi izjemno povečane možnosti morebitnega podaljšanja dela v tej situaciji, ko ni varnostnika, ki je bil upravičeno odpuščen. Ne dopustimo tega, da se malica skrajša ortopedom! Ker, kje se potem konča? Pri direktorjih? Članih uprav?

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*