Brexit brez dogovora: britanska vlada prosi za pomoč Venezuelo in Zimbabve

Premier Boris Johnson bo ta teden gostil venezuelskega predsednika Madura in bivšega predsednika Zimbabveja Roberta Mugabeja. Teme pogovorov: toaletni papir, pomanjkanje hrane, redukcija elektrike.

Spodbudne novice za Brexit.

Britanska vlada se končno pripravlja na Brexit brez dogovora, saj bo Boris Johnson v Londonu gostil predsednika Venezuele Nicolasa Madura ter bivšega predsednika Zimbabveja Roberta Mugabeja.

Do pogovorov prihaja, ker naj bi po mnenju analitikov v primeru izstopa Združenega kraljestva iz EU brez dogovora prišlo do pomanjkanja hrane, zdravil, higienskih pripomočkov, goriva itd.

V domovino Adama Smitha, očeta kapitalizma, in Margaret Thatcher, mame neoliberalizma, se tako vrača optimizem.

Mugabe bo svetoval glede inflacije, Maduro glede toaletnega papirja

Tako kot v vseh državah tretjega sveta, se tudi v Veliki Britaniji bojijo podivjane inflacije – v zadnjih tednih je že skočila na 2,1 odstotka.

Mugabe, pod čigar vodstvom je inflacija v Zimbabveju dosegla 80 milijard odstotkov (jap, 80 milijard), je za medije povedal: ”Britancem bo Zimbabve posodil tiskalnike denarja, vreče za krompir namesto denarnic in prvo serijo bankovcev za milijardo funtov, s čimer boste lažje prebrodili začetno krizo. Sčasoma pa se boste navadili, da čaj in piškoti stanejo 145.000.000 funtov. Oz. 145.000.000.000. Oz. 145.000.000.000.000. Glede na poplavo bankovcev bodo svojega dobili tudi kraljičini psi, kar si je Elizabeta želela že od nekdaj.”

Na drugi strani pa bo Maduro, predsednik Venezuele, v kateri je embargo zahoda povzročil pomanjkanje tako rekoč vsega, Johnsonu svetoval, kako si obrisati rit, ko ti Mednarodni finančni sklad zapleni toaletni papir.

”Časopisni papir razdraži kožo, zato boste potrebovali kremo za nego. Aja, šit, z nikomur ne boste imeli trgovinskih sporazumov, nam so jo dobavljali Kubanci. Potem pa določene vrste široko listnatih rastlin, ali pa dobro staro morje. Britanci ste ponosen narod – morda lahko namesto toaletnega papirja uporabljate svoj ponos.”

Maduro je še dodal, da občuduje britansko vztrajnost: ”Nam so pomanjkanje vsilile velesile, vi pa ste za to pot odločili prostovoljno. Svaka vam čast!”

Prvi bankovci za milijardo funtov so že pripravljeni.

Johnson: Britanija stopa iz EU-ja z dvignjeno glavo

Premier Johnson Britancem tako z dvoboja z EU izhaja kot zmagovalec.

Nihče mu ni verjel, da je zavoljo izogibanja novi evropski regulaciji glede davčnih oaz in utaje davkov, ki stopi v veljavo konec leta 2019, pripravljen Britanijo spremeniti v Združeno kraljestvo redukcije štroma in pomanjkanja hrane.

Britanski višji sloj, ki je finančno stal za kampanjo za Brexit, medtem iz Singapurja, kamor so preselili svoja podjetja po referendumu, Britancem sporoča, da je tam toaletnega papirja dovolj.

Tudi štirislojnega.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*