Bratuškova postala predsednica komisije za preprečevanje korupcije

V ospredje bo postavila korupcijo v gradbeništvu. Iz črne kronike: policija na domu bivšega predsednika KPK našla laboratorij za metamfetamine, jetija in truplo nezemljana.

Predsednik države Borut Pahor je danes sporočil, da postaja nova predsednica komisije za preprečevanje korupcije Alenka Bratušek.

Bratuškova, ki jo je na mesto predsednice predlagala Alenka Bratušek, je tako od danes naprej predsednica KPK, predsednica SAB, ministrica za infrastrukturo, ministrica za kohezijo, poveljnica tretjega tankovskega bataljona ”Blisk in groza” ter predsednica šahovskega društva Domžale.

V kratki izjavi za medije se je zahvalila predsedniku Pahorju za izkazano zaupanje, dodala pa je še: ”Tako kot dosedaj bo moja prioriteta korupcija v gradbeništvu, razumela pa bi rada tudi mehanizme korupcije v zdravstvu.”

Popolnoma nepovezano: policisti so danes zjutraj prejeli anonimni klic o nelegalnih aktivnostih na domu bivšega predsednika KPK Borisa Štefanca.

Policija je nemudoma izvedla racijo – v Štefančevi kleti so našli laboratorij za proizvodnjo metamfetaminov, v eni od sob je bil zaprt snežni človek jeti, ki je bil povsem shiran, v skrinji pa je imel Štefanec truplo nezemljana.

Bivšega predsednika so aretirali in ga v spodnjicah odpeljali v črn avto, ki je bil nazadnje viden v smeri proti Sibiriji.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*