Bralca skoraj KAP: na veganskih indijskih oreščkih človeška kri!

V lupini indijskih oreščkov anakardična kislina, ki razžira roke delavkam, ki jih luščijo. Jih bo tožba prisilila, da si bodo bolj pogosto brisale kri s svojih rok?

Saj ni res, pa je!

Bralec si je zjutraj želel pripraviti hranljiv gurmanski bio zajtrk, ko pa je odprl vrečko z indijskimi oreščki, ga je skoraj kap!

Bili so namreč obarvani rdeče!

Najbrž ste opazili, da se pri nas indijski oreščki prodajajo samo oluščeni, saj njihova lupina vsebuje kislino, ki bi lahko razžrla našo nežno kožo.

Presenetljivo pa so južnoazijske in zahodnoafriške ženske narejene iz istega materiala kot Evropejci, zato je po vsej verjetnosti kri iz odprtih ran na njihovih rokah obarvala oreščke, ki so končali v vrečki našega nesrečnega bralca.

”Bil sem šokiran, psihično me je pogled na krvave oreščke popolnoma podrl, še vedno sem na bolniški. Kako si lahko dovolijo, da dajo v prodajo takšno nesnago? Kaj bi se zgodilo, če bi jih pojedel,” je razlagal bralec, ki je še vedno vidno pretresen.

Njegova žrtev pa ne bo zaman: Evropska unija že razmišlja o tožbi zoper delavke, s katero bi jih prisilili, da si redno brišejo kri s svojih rok, s tem pa bodo indijski oreščki na naših policah zopet moralno in etično nesporni.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*