Božični škrati zaradi korone napovedali stavko!

Okužene naj bi bilo že pol Božičkove delavnice. Božiček: ”Vse škrate vabim na trg dela, naj gredo kidat sneg.” Medtem iz delavnice prihajajo zgodbe o neplačanih nadurah in ustrahovanju sindikalistov.

Bo zaradi korone ogrožen božič?

Iz Sindikata škartov Severnega pola (SŠSP) so danes sporočili, da so v tek pognali priprave na splošno stavko.

Razlog so obupne delovne razmere v tovarni daril, ki je v stoodstotni lastni poštnega nabiralnik Super invest 5, za katerim stoji Božiček, eden najbogatejših Zemljanov, ki obvladuje Severni pol prek mednarodnega giganta The Coca-Cola Company, ki je prav tako v njegovi lasti.

V izjavi za javnost so škrati zapisali: ”Kljub okužbam s korono škrati še vedno prihajajo na delo, saj se bojijo, da bodo odpuščeni. Posledično zbolevajo tudi naše družine in prijatelji, oče jelenčka Rudolfa je recimo pred dnevi umrl. Upravni odbor medtem naše pozive po sprejetju ukrepov za zajezitev korone enostavno ignorira.”

Božiček, ki obvladuje upravni odbor tovarne daril, je prek svoje PR službe sporočil, da ”delovna mesta dokazano niso vir okužba, kar je pokazala raziskava Gospodarske zbornice Severnega pola. Razmišljamo o tožbi zoper škrate, saj so se okužili na kolinah in privatnih zabavah, nato pa okužbe širijo po tovarni.”

Škrati pa medtem govorijo drugačno zgodbo.

Ustrahovanja in kršitve delovne zakonodaje so na severnem polu stalnica.

Božiček naj novih škratov ne bi več zaposloval direktno, ampak naj bi po vzoru podjetij Uber, Wolt in Ryanair zgolj koristil njihove usluge, s čimer jim ni dolžan plačevati dopusta, pokojninskega in zdravstvenega zavarovanja.

Škrat, ki je želel ostati anonimen, nam je povedal: ”Severni pol je v nekaj mesecih postal pravna vukojebina alla Slovenija. Z delovno zakonodajo si lahko obrišeš rit. Delavec je tu na slabšem kot suženj, saj je gospodar sužnja vsaj nahranil in mu dal toplo prenočišče. Delavca se enostavno vrže na cesto in drug revež prevzame njegovo mesto.”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*