BOŽIČNI ČUDEŽ: Twitter debata o partizanih in domobrancih prvič končana na konstruktiven in civiliziran način!

Anonimna uporabnika sta se na koncu strinjala: nikoli več fašizma, nikoli več prelivanja krvi. Nato sta se pobila zaradi recenzije Jezera.

Prvič v zgodovini interneta se je zgodilo, da se je debata o naši polpretekli zgodovini med dvema anonimnima uporabnikoma Twitterja iztekla na civiliziran način.

Standardna debata, ki se ponavadi konča z ukinitvijo uporabniškega računa, občasno pa tudi z obiskom specialne enote policije, se je tokrat končala drugače, saj sta se uporabnika spomnila na ljudi v Siriji, ki so leta 2011 postali figurice velesil v družabni igrici ”Deli in vladaj”.

Ljudje so tam danes razdeljeni po etničnih, verskih in političnih linijah, bili so žrtve strahovitih zločinov, velesile pa medtem odpirajo šampanjce na jahtah v Mediteranu.

Anonimna uporabnika sta se nato zavedla, da je skozi celotno zgodovino človeštva bogati sloj med revnimi sejal razdor, in tako ostajal na vrhu piramide, sestavljene iz usločenih hrbtov revnih delavcev.

Oba sta se podpisala pod komentar, da na našem planetu ni prostora za fašizem, in da je potrebno vsakršno prelivanje krvi ustaviti še danes.

Nato pa sta se z noži pobila do smrti, saj je en uporabnik napisal, da je nadaljevanka Jezero produkt amerikanizacije evropske televizije, drugemu pa se je zdela nanizanka popolnoma spodobna.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*