Božična poslanica Gospodarske zbornice Slovenije

Pred 2019 leti se je rodil Jezus. Takrat božič ni bil dela prost dan in sveta nista dušili minimalna plača in nezakonitost suženjstva. Če je bilo dobro za sina božjega, bi moralo biti tudi za nas.

Vsem poštnim nabiralnikom, podjetniškim hobotnicam, pravnim osebam in davčnim beguncem želimo srečen in miren božič.

Gospodarstveniki, ekonomisti in komisarji častimo Jezusa, ker že stoletja skrbi, da se ljudje pogovarjajo o tem, ali se imata dva moška oz. dve ženski pravico poljubljati, medtem pa lahko mi v miru raziskujemo načine teleportacije denarja iz žepov revnih na Kajmanske otoke.

Kljub temu je prav, da se ozremo v preteklost.

Jezus se je namreč rodil v raj na Zemlji, kjer ni bilo minimalne plače, plačane bolniške in dopusta, za tri šekle si lahko kupil močnega delavca, ženske pa so bile tiho.

Njegov oče Jožef je imel lesarsko delavnico, kjer je 14 ur na dan delala filipinska družina, ki pa Jožefa ni izsiljevala s plačilom za opravljeno delo, pač pa so mu za delo celo plačevali, saj so delovne izkušnje neprecenljive.

Res je, danes smo precej oddaljeni od tega raja, vendar pa smo v zadnjih letih izjemno napredovali.

Zato se 15. v mesecu, ko delavci kradejo VAŠ prigaran denar, na vaše obraze pa se prikradeta obup in depresija, spomnite na Jezusove besede: ”Resnično, resnično vam povem, registrirajte BMW-ja na Slovaškem, DMV v Sloveniji je za popizdit.”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*